Midsommarhelg på Island!

Ja, förutom att jag har ridit så har jag ju faktiskt hittat på lite annat skoj under detta veckoslut som ni där hemma har ägnat åt midsommarfirande med dans runt stången, lekar, jordgubbar, sill och snaps.

 

På Island firar man inte alls midsommar på samma sätt som i Sverige så i Fredags jobbade vi som vanligt. Dock fick vi ledigt på eftermiddagen för att åka och shoppa. Hittade en outlet där jag bland annat köpte en grön Esja från 66North för 280 SEK! (ord pris: 1390 SEK).

 

 

I närheten av Leirubakki ligger ett område som heter Galtalækur. Där är det vanligtvis festival någon gång om året och i år var det denna helg. När vi släppte ut hästarna vid halv tio i fredags kläckte vi idén att spontant åka dit och spana in området. Så sagt och gjort, byta om, fixa sig snabbt och sedan iväg. Friða lyckades prata oss in gratis och tur var väl det, för det var minst sagt dött. Vi träffade dock lite kul folk, bland annat denna kille:

Men efter två timmar så gav vi upp och åkte hem till Leirubakki för ett nattligt bad i vikingapoolen.

 

På lördagen så hade vi vår härliga långritt och sen på kvällen, efter att alla gäster käkat och Heklacentret hade stängt, så fixade jag, Carina och Olga i ordning oss för att istället åka in till Reykjavík. Tjejerna jobbar i Heklacentret och är från Österrike samt Moldavien. Supertrevliga tjejer som brukar bege sig in till storstan då och då. Eftersom jag inte brukar dricka så ofta så erbjöd jag mig att köra. Ingen liten resa för övrigt, det handlar nämligen om 14 mil och 1,5 h enkel väg!

 

Reklamskylt för fredagens inte så lyckade festival

 

Jag poserar på vår fantastiska bil

 

Efter liten paus i Selfoss begav vi oss vidare in mot Reykjavík. Efter lite trassel med att få in bilen på parkeringsrutan (STOR bil!) så begav vi oss mot bargatan. Det roliga med Reykjavík är att alla pubar/barer ligger brevid varandra och de tar inte inträde så det blir lätt att gå mellan ställena och det även hög stämning på gatan utanför.

 

På en nattklubb…

 

Tjejerna kände en rysk kille som bodde på Island och han hade med några kompisar från Litauen och Palestina så vi var ett fint internationellt gäng där! Superskoj! Passade även på att försöka öva min isländska på några ”locals”. Det går bättre och bättre! Vi dansade och minglade fram till femtiden, sen blev det lite mat och rulla hemåt.  Hemma var vi strax efter klockan sju på morgonen. Känns lite speciellt att köra hem när solen står högt på himlen med det känns samtidigt väldigt Isländskt att partynatten verkligen pågår hela natten.

 

Nästa helg är det Landsmót Hestmanna i norra Island och veckan efter det så är det musikfestival i Hella som ligger några mil bort bara, så man kan lugnt säga att det händer saker i alla fall!

3 reaktioner på ”Midsommarhelg på Island!”

  1. Men Malin!!!!!!!! Du måste handla till mig oxå om det är SÅ billigt! ;) Jag verkar ju aldrig komma till det vackra Islandet…. Jodå, en vacker dag så!! :) Hoppas Ni har det bra! Kram//Karro, lilla Freja och tjejerna i hagen

  2. Haha, nädu, du får se det som ett extra skäl att ta karl o bebis och resa hit pronto! ;)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen