Nike Run Club och intervallpepp!

Idag löptränade jag med Nike Run Club – Stockholm för första gången. Ett trevligt initiativ som startade i slutet på maj och som jag läste om redan då. Det var dock först idag jag lyckats vara med eftersom jag varit ute och rest så mycket i sommar!

 

Trots regn var det ett stort gäng som samlades utan för Intersport på Drottninggatan. Där fick vi veta vilka distanser som gällde (3, 5, 9 km eller intervall) och jag kände att jag ville träna det jag inte klarar av på egen hand: Intervaller!

 

Vi joggade iväg mot en backe på kungsholmen, en framjogg på drygt 3 km. Där blev det först löpskolning innan vi fick dra igång med intervallerna: Backintervaller i en lagom lång grusbacke 5 + 5 + 3 gånger. Dvs, aktiv vila (jogga nerför) mellan de första fem, få ner pulsen och sedan upprepa! Lagom sega i benen joggade vi sedan 1 km tillbaka och där fick vi med oss varsin goodiebag och en energibar vilket var en trevlig bonus innan cykelturen hem!

 

Detta var roligt, jobbigt och utmanande och det lär garanterat bli fler onsdagar som vigs åt intervallträning, för även om jag egentligen hellre behaglighetsspringer i naturen så är detta något som verkligen förbättrar löptekniken och orken!

1 reaktion på ”Nike Run Club och intervallpepp!”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen