Pärlan!

Jag måste bara upprepa mig lite: Men min lilla Hamingja blir bara roligare och roligare att rida! Efter senaste ridkursen så lossnade tölten och vi har fokuserat mycket på att rida inramad tölt med koll på bogplaceringen de senaste veckorna. Detta har jag varvat med travövergångar vilket har lett till att hon nu bitvis orkar bära sig i trav med tygelkontakt. Jag märker av en utveckling i varje ridpass vilket är så givande!

 

Detta arbete lyckades jag tyvärr inte återskapa i tillräckligt stor mängd på vägen när pappa fotograferade oss häromdagen. Raksträckor är en utmaning helt enkelt! Däremot gjorde jag den glada upptäckten att det lugna, fokuserade arbetet även har gett effekt på passen som nu kändes mer balanserad och stark. Än så länge saknas det en del tempo, men den känns otroligt lovande. Helt klart en motivation till att fortsätta traggla på ridbanan i vintermörkret!

 

Svävet finns där i både trav och pass!

 

Jag vet inte om jag nämnt det tidigare förresten: Hamingja är ju bara 4 år (snart fem) så det kan ju tyckas tidigt att träna pass då, men hon är en såpass stark femgångare och jag har aldrig ”tagit fram” passen. Därför ser jag inget skäl till att undvika den, utan det är som en av fem gångarter för henne. Däremot pressar jag henne inte, utan det blir mer lite testande då och då, på ett mer lekfullt sätt, för att succesivt stärka henne!

 

2 reaktioner på ”Pärlan!”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen