Rehab Löparknä!

För cirka en månad sedan var jag hos naprapaten och fick utlåtandet löparknä. Detta eftersom det hade börjat göra ont på utsida av vänster knä efter och sista gången även under mina löpturer.

I början fick jag löpförbud men efter andra besöket så har jag sakta fått börja trappa upp mina löpturer igen. Första löprundan var på 1 km med fokus på ordentlig uppvärmning innan också, efter det har jag fått öka med 0,5 till 1 km var tredje dag. ”Är det så enkelt?” kanske ni tänker? Skillnaden är att jag nu är rak från början i ryggen och dessutom ska springa med en medvetenhet om hållningen. Bröstet upp, stabil core, fram med höften etc. Att komplettera löpträningen med rörlighetsträning är också bra!

Om det börjar göra ont ska jag sluta direkt men hittills har detta inte skett och nu är jag uppe i 7 kilometer igen!

Bieffekter:

Att jag springer med bättre hållning har även påverkat mitt löpsteg och gör mig snabbare. Jämför jag med för ett år sedan har min kilometertid i behaglighetstempo gått från 6:00 till runt 5:30 nu, kul! Enda negativa är att vader och smalben också är ovanligt ömma på grund av det ändrade löpsteget vilket i och för sig inte helt ovanligt när man börjar springa mer på framfoten. Detta brukar försvinna rätt snabbt så bara att se till att vila mellan varje pass!

Var galet rädd att min rehab skulle ta runt ett år så jag är glad:

Efter 5,5 km löpning i varierad terräng!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen