Tävlingsdebut!

Idag fick Hamingja göra tävlingsdebut! Inte så avancerat som det låter, men det var en inofficiell tävling på Västergården i deras ridhus. Jag anmälde mig mycket för att ha något att se fram emot under hösten samt för att miljöträna henne lite. Hon är ju rätt pratsam av sig och kan lätt tappa fokus så jag har tänkt försöka åka iväg lite med henne under vintern så att hon vänjer sig inför en eventuell visning i vår!

 

Hon skötte sig utmärkt hela dagen! Från det att hon utan tvekan gick in i transporten tills dess att vi kom hem igen. Jag var med i den avancerade grenen T7 som innebär arbetstempo tölt i ena varvet och valfritt tempo tölt i andra varvet. Många som tävlar i T7 har problemet att det går lite fort i första momentet, men Hamingjas specialitet är ju just tölt i långsamma tempon så vår största utmaning var att hålla en jämn, avslappnad energi i ett främmande ridhus med högtalare, bommar på marken och folk på läktaren.

 

Slutresultatet blev dock över förväntan: 5.0 i båda varv resulterade i en slutpoäng på 5.0 och en tredelad femteplacering! Då fick vi även öva på applåder och rosetter, något som kan ha varit dagens tuffaste ögonblick för lilltjejen.

 

Nu blir det några veckor med lite vila innan vi ska fortsätta med de uppgifter som vi fick efter förra helgens Hinnikurs. Bland annat fokus på att kunna flytta på bogpartiet, vara mellan hjälperna och ha en jämn energi i alla lägen.  Hur som helst känns hon som en riktigt rolig liten häst!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen