Vindsurfing med UCPA

Hemma igen efter den senaste veckans äventyr: En veckas vindsurfing med UCPA! Det var även med dem jag åkte till Chamonix med i vintras och nu var det dags att pröva på sommarkonceptet!

I mångt och mycket fungerar det likadant: Enkelt boende i flerbäddsrum, rejält med mat på fasta tider, fokus på aktiviteterna där både instruktör och utrustningshyra ingår i 4,5 dagar (en halvdag ledig). Massa kvällsaktiviteter på centret och full rulle i stort sett hela tiden. Vuxenkollo där allt ingår med andra ord!

Till skillnad från vinterresorna får man på sommaren dock lösa resan dit på egen hand. Vi passade på att ta några dagar i Nice tack vare detta så för oss gjorde det inget, men det kan vara värt att kolla upp olika typer av resealternativ då flygbiljetterna kan skilja sig rätt mycket åt i pris.

Och själva vindsurfingen då?

Denna varmaste tiden på året är inte så vindsäker så vi hade tur och fick två dagar i början med en stark frånlandsvind. Tyvärr lite väl stark på eftermiddagen då våra instruktörer mest fick ägna sig åt att köra skytteltrafik och bogsera in oss som blåste ut för långt (ju längre ut, desto hårdare vind = ond cirkel). Efter att ha bytt ner segelstorleken något så gick det bättre för mig och dag två så fick jag även pröva att köra med hängsele och vad kul det var! Efter dessa två dagar dog tyvärr vinden och vi fick nöja oss med eftermiddagarnas sjöbris som surf. Den var tillräcklig för att öva på olika typer av vändningstekniker och annat spännande, men tyvärr inte så stark så att jag fick chans att försöka plana och köra fort. En av förmiddagarna som vi ej kunde surfa blev det istället en havskajaktur så det finns alltid alternativ när vindarna inte är samarbetsvilliga. Överlag var dock surfningen bra och de tog väl hand om oss, även om jag kunde önskat lite mer teori på fasta land för att verkligen få in handgreppen för vändningar och liknande.

Centret i sig låg mellan Giens och Hyéres längs med Franska Rivieran, mellan Nice och Marseille. Med bara några meter ner till havet blev det en och annan promenad längs med stranden och det var flera som var ute och sprang på morgonen.

Strand Giens
Stranden var lång, sandig och härligt långgrund!
Glädjeskutt första kvällen!
Redo för surfing! Våtdräkt eller flytväst är obligatorisk säkerhetsutrustning!
Centrets egna katamaraner väntar på sin besättning!
Återkommande efterrätt, ostbricka!

Den 30 augusti släpper UCPA sina vinterresor och då kommer i alla fall jag hänga vid datorn för att boka in en vecka snowboard offpist! Är du också sugen på en vecka i alperna nästa vinter? Jag har inför vintersäsongen blivit UCPA-ambassadör och kan tack vare det också erbjuda rabatt till mina vänner och bekanta: maila mig om du vill ha en rabattkod på 100 SEK som du kan använda vid din bokning!

2 reaktioner på ”Vindsurfing med UCPA”

  1. Hej Sofie! Jag tror tyvärr att UCPA Sverige har avslutat denna typ av bonussystem nu. Det var något de körde på inför säsongen 2014. Men hoppas vi ses på någon skidresa i vinter!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen