Bylting har debuterat

Första maj var det tävling på Edeby och då fick Bylting följa med för att göra tävlingsdebut. Den ”lättaste” grenen på tävlingen var grenen T5 (långsamt tempo tölt samt steglängdsökningar) så det var den grenen som hon fick starta i!

 

Första tävlingen för en häst är för mig mycket en miljöträningstävling där det gäller att öva på allt ifrån att stå i hage på tävlingsplatsen till att tåla publik och högtalare. Detta var saker som Bylting grejade bättre än förväntat och hon kunde koncentrera sig på mig under tävlingen. I domarkommentarerna så fick vi kommentarer såsom ok takt, bra tempo och ej helt stabil form men även en kommentar om att hon var energifattig. Något som för mig känns positivt i och med att hon varit lätt hysterisk tidigare. Ett tecken på att jag lyckats få in lugnet alltså? I ökningarna så blev det en del rollningar och en försiktig ökning, vi är inte riktigt där att kunna öka och bibehålla takten ännu men hon lyssnade fint!

 

Uttagningspoängen räckte till 4,77 och en femteplats vilket gjorde att vi fick rida A-final! I den var hon ganska trött men lyssnade fint och vi fick flera 5,5:or i arbetstempot. Vi kom in i finalen på 4:e plats (pga en strykning) och det var även den placeringen vi slutade på, dock med en poäng som var högre; 4,93! Med andra ord en väldigt lyckad debut och nu tränar vi vidare inför höstens äventyr då det kanske även blir en start i V5. Hade tankar på att ev. visa henne i år med då hon fortfarande inte har musklat sig så mycket och behöver bli allmänt mer stabilt så skyndar vi långsamt och väntar ett år med det!

 

Fjärdeplats i T5 - Eidfaxi lätt
Fjärdeplats i T5 – Eidfaxi lätt

 

1 reaktion på ”Bylting har debuterat”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen