Lyckad säsongspremiär!

Som vanligt så satsade vi på att inleda tävlingssäsongen på trevliga Himmelstalundsbanan i Norrköping. För några år sedan gick VM i Norrköping och då var deras passbana i absoluta toppklass. Sedan dess har banan fått blivit lite mjukare men hela området är trevligt och de har även bra startboxar för oss som vill rida passlöpsgrenar!

Med mig hade jag Assa och Lillan (Sumargjöf). Assa skulle starta alla tre passgrenarna och efter en sistaminuten-ändring så fick även Lillan starta i passgrenar 100% istället för femgång och stilpass som var ursprungstanken.

Assa känns stark och stabil efter vintern. 8 godkända löp av 8 försök. Seger i stilpass (5,67) och i P2 (8,56 sek) trots en stark motvind. I P1 var det jag och Albin som startade och där tog Albin hem segern på 24,11 och vi fick 25,23 som bästa tid efter en riktigt bra start på sista försöket. Både jag och Albin var förvånade över att tiderna inte var snabbare när känslan var såpass bra under loppen, men då tar vi med oss känslan till nästa tävling. Helt klart en bra känsla och hon känns så galet stabil! Bara lite att finslipa på läggningarna ur boxarna fortfarande.

Lillan började med att i stilpassen bli totalt förvirrad. Hon fattade galopp korrekt och la sig på kommando men en bit in på första passträckan ville hon hellre hoppa över staketet. Vi höll oss kvar på banan men det blev en nolla på mitten. I försök nr två hade vi fokus framåt hela försöket men det var först mot slutet hon började sträcka ut. Poäng 3,5 – 4,5 – 4,5 – 5,0 , tid 11,30. Med första försöket blev det 2,71 i slutpoäng så där har vi siffror att slipa lite på. Passlöp på nya hästar är alltid spännande när det kommer till startboxar och hur hästarna ska reagera i dessa. Vi hade varit och gått igenom boxarna några gånger under dagen så jag var hyfsat lugn över det och hon gick in fint. När dörarna slogs upp första gången så tog hon dock ett skrämt steg bakåt innan jag fick ut henne. Då låg hon halva sträckan innan hon tappade balansen. Försök nr 2 hann jag driva ut henne snabbare och hon fick en godkänd tid på 19,63. Morgonen efter red vi försök tre och fyra och då blev det lite spänningar i försök tre men i försök nr fyra så gjorde hon en fin start och höll hela sträckan. Tiden slutade på 18,65. Alltså inte jättelångt ifrån SM-kvalgränsen på 18! I Speedpassen började hon förstå det där med att passrakan betyder att man får gasa i pass och det blev två godkända löp på 11,04 samt 10,10. Att göra så bra ifrån sig på första tävlingen känns extremt lovande för framtiden. Det jag är mest nöjd med är dock hennes stabila psyke, så skönt!

Passlöp 250 meter
Passlöp 250 meter

 

Prisutdelning!
Prisutdelning!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen