Hästar, hästar och hästar!

Det har kanske inte märkts av så mycket här i bloggen men för mig präglas September väldigt mycket av hästar. Jag dömer en hel del och har dessutom tävlat själv. Det är roligt men blir ibland väldigt intensivt. Denna helg har tillbringats på Ensta där jag har dömt Mörs Regionala. En ovanligt lugn tävling med få deltagare, men där vi idag fick chansen att döma A-klass. Jag gillar att döma A-klass, man har mer tid på sig att SE hästarna, kan ge ordentligt med kommentarer och dessutom är ridningen och hästkvaliteten på en helt annan nivå. Å andra sidan gillar jag den pedagogiska biten och på så sätt kan jag uppskatta lättklasstävlingar också. Nackdelen där är att dessa ryttare ofta är flera på banan och då kanske inte hinner all få den feedback de borde få.

 

Förra helgen tävlade jag Eidfaxi KM. Dels hade jag med mig Björg som fick starta i fyrgång och tölt. Hon skötte sig fint rent uppförandemässigt men vi hade tyvärr en del taktproblem i tölten och när vi sedan på eftermiddagen startade fyrgången fanns det ingen energi kvar i henne. Poängen blev sisådär (tölt 4.73 och fyrgång 4.87) och vi kom inte vidare till några finaler. Förutom Björg så fick även Jarpur följa med! Eftersom Assa har fått föl så har jag ingen annan tävlingshäst och att vara på en tävling en hel helg med ”bara” en häst är rätt långtråkigt. Jarpur gjorde det han skulle och vi kvalificerade oss till A-final i femgång på rätt mediokra 5.07. I finalen så red vi upp oss poängmässigt till 5.33 vilket jag är nöjd med, men vi tappade en placering och slutade på fjärde plats. Startade honom även i stilpass och där slog han tyvärr upp i första försöket vilket ledde till en låg slutpoäng (c:a 3.50) men däremot gick han som tåget i löp nr 2, vilket gav oss en poäng på det löpet på 5.25 och en fjärdeplats totalt i grenen. Han hade en tid på 10.20, vilket var mycket snabbare än vad jag trodde att han skulle prestera med tanke på att jag verkligen inte tränat passen de senaste åren.

 

Jarpur och jag i trav

 

På Drakboda så växer Héðinn för fullt och nu är färgbestämningen ingen tvekan, han är en musblack! Hoppas kunna bjuda på lite bilder på honom någon dag här också! Han är en självständig grabb så snart kommer jag så smått försöka börja sätta igång Assa. Hon är rund och go och kommer nog behöva en del tid att hitta tillbaka till sin gamla form. Dessutom fortsätter träningen av Hamingja. Hon är alltid positiv och glad, en riktigt rolig häst att rida! Dock behöver vi arbeta en del med gångarterna då kombinationen mycket femgång men med korta, höga bakbenssteg gör att det kan uppstå alla möjliga taktproblem.

 

1 reaktion på ”Hästar, hästar och hästar!”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen