Inspirerad!

Jag har gått och känt mig lite omotiverad ett tag och igår när jag och några kollegor var på ett inspirationsseminarium så kändes det verkligen som att det kom lägligt! Det var Visma och Liber som tillsammans bjöd in till detta för att få en chans att visa upp läromedel för GY11 (nya gymnasiereformen) och för att locka folk så har de även spännande föreläsare. Inför seminariet var jag väl inte riktigt peppad. Hade en misstanke om att det skulle vara lite väl mycket säljförsök och att inspirationen skulle hamna i skymundan.

 

Jag blev dock positivt överraskad! Hade utbyte av att se böcker, programvaror och även få prata med en av författarna. Blev nästan lite sugen på att ge mig in i läromedelsbranschen någon gång i framtiden.

 

Föreläsningarna var också spännande! Först ut var Anders Parment som annars jobbar på universitetet. Jag hade honom som lärare på kursen consumer behaviour och han var lika bra som jag mindes honom.   Igår pratade han om generation Y (mao 80 och 90-talisterna) och hur dom/vi är i jämfört med äldre generationer och hur det i sin tur påverkar såväl marknadsföring som organisatoriska fenomen.

 

Sedan var det en kille från Scream mediabyrå som pratade om det förändrade medielandskapet och hur olika sociala medier samt den stora ökningen av kommersiella budskap från alla håll påverkar oss. Både som individer men även hur man som marknadsförare måste anpassa sig till detta för att nå ut med sitt budskap. Det var nämligen ett tag sedan vi människor accepterade ett medieutbud som bestod av detta:

 

 

Sist ut var en kille från Google. Han berättade om googles historia, hur deras företagsklimat stimulerar till intraprenörskap och kreativitet och vilka olika funktioner som finns idag, samt hur dessa kan användas. Jag fascinerades av hur de anställda hela tiden uppmuntras till att vara kreativa och ”flumma” lite helt enkelt. Visste ni till exempel att video nedan (som är googles första TV-reklam) kom till tack vare en medarbetare som lekte lite vid datorn och skickade resultatet till grundarna?

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen