Kalashelg med mumstårta!

Igår var det den 28 maj,  syrenerna blommar och jag blev 26 år gammal. Ingen stor händelse i sig tycker jag, men eftersom jag inte firat mina senaste födelsedagar så mycket och dessutom var partysugen så blev det lite fest!

 

Hade en toppendag rakt igenom som började med att jag fick återuppleva barndomen då jag blev väckt med skönsång och frukost hos mamma och pappa. Efter frukost och presentutdelning så blev det en ridtur, lite fika och ett besök på Ösmo Marknad (nej, hittade inget där i år heller…!) innan jag begav mig hemåt för att förbereda inför kvällen.

 

Även kvällen blev en succé med ett gäng glada tjejer som samlade hos mig för tårta, skratt, babbel, singstar och bål, för att sedan bege sig vidare ut i Stockholmsnatten och dansa loss! Det är så härligt när man kan samla folk som inte känner varandra sedan innan men ändå känna att alla trivs och kommer bra överens! Totalt var vi 10 stycken glada tjejer som avslutade kvällen på ett ställe på söder.

 

Och så blev det lite matbloggande:

Jag ville ju självklart bjuda på nåt gott och eftersom jag själv äter rätt LCHF- inriktat (undviker socker och mjöl) så blev även tårtan en sådan:  Den bestod av massor mörk choklad, grädde, mascarpone, vanilj och kaffepulver och påminde egentligen mer om chokladfromage (Eller chokladtryffel) till konsistensen och jag serverade den med ett täcka av spritsad grädde och jordgubbar. Gillar man choklad är den fantastisk men den var otroligt mastig vilket gästerna nog överskattade till en viss del, då det såg ut som en vanlig kladdkaka. Å andra sidan kanske det blev en bra grund till mängden alkohol som sedan förtärdes senare under kvällen?

 

 

2 reaktioner på ”Kalashelg med mumstårta!”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen