Kost vid träning

Detta pysslade jag lite vid sidan om i höstas och häromdagen blev mina poäng officiella:

Kost vid träning

Jag har ju en lite annan approach än den traditionella i och med att jag sedan många år äter lågkolhydratskost och inte alls håller mig i närheten av 50E% kolhydrater. Det gjorde det hela mer intressant och gjorde även att jag verkligen fick granska de olika rekommendationerna extra noga.

Spännande och intressant! Jag utgår ju ifrån ett uthållighetsidrottsperspektiv och min slutsats är att lågkolhydratskost inte är farligt, men att det är enklare att äta ”fel” än om man följer SNR. Vi har också olika lätt att anpassa kroppen och och prestera på denna typ av kost, något som till en viss del verkar vara genetiskt. Dessutom bör vi icke förglömma att vi vid högintensiv, långvarig prestation kan behöva vad Jonas Bergqvist beskriver som prestationskolhydrater.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen