Imorgon bär det av till fjälls och jag har förberett genom att baka! Malin bakade de fantastiska kladdkakemuffinsen idag såg jag och muffins blev det även här. En egenkomponerad variant av några mellanmålsmuffins (GI/LCHF) som Ola Lauritzon skrev om för många år sedan. Tidigare har jag fyllt dessa med bacon, fetaost och soltorkade tomater men idag hittade jag billig julskinka på Ica så det blev en mer pizza-inspirerad smaksättning:
Ingredienser (blir 12 stora):
8 ägg
1 dl vispgrädde
150 gr riven ost
ev. 1/2 dl pofiber (blir lite fastare smet om man väljer att lägga osten på toppen istället för i smeten)
2 tsk bakpulver
300 gr skinka
2 msk Tomatpuré
Kryddor: Oregano, rosmarin, timjan och salt
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader
- Blanda hackad skinka med tomatpuré och kryddor och låt stå ett tag
- Blanda under tiden ihop ägg, grädde, bakpulver (och pofiber)
- Fördela fyllning + äggsmet i muffinsformar, antingen en plåt med plats för 12 muffins, eller i större pappersformar.
- Toppa muffinsen med den rivna osten.
- Grädda i c:a 20 min eller tills muffinsen har stelnat!
Dessa går utmärk att frysa in och sedan ta med sig när behov uppstår.
tack gumman!! god fortsättning! <3