Skidskolepremiär!

Vill ni veta en hemlighet? Fram tills idag har jag aldrig tagit en enda skidlektion! Trots att jag stått på slalomskidor sedan jag kunde stå på benen, åkt snowboard (självlärd) i över femton år samt hankat mig runt på längskidor några gånger de senaste åren.

 

I våras gav jag dock pappa en födelsedagspresent i form av en utmaning: Vi ska åka halvvasan! Som motvikt fick jag nu två längdskidlektioner av honom i julklapp! Vi kom upp till Tänndalen igår och idag var det dags för första lektionen med Mikaela. Toppentrevlig och pedagogisk tjej som på en timme lyckades förmedla en hel bunt med tekniktips och verktyg till mig som gör mig till en betydligt effektivare åkare. Halvvasan känns lite mer överkomligt och nu är det inte längre läskigt med långa utförslöpor – bara en sån sak!

 

Bjuder på en bild från förrförra påsken när jag kom hem från en tur i spåret:

Lite mindre sol idag, men i stort sett samma outfit utåt sett. (Även om jag uppdaterat mig med nya skidhanskar och skidbyxor från Craft!)

 

 

2 reaktioner på ”Skidskolepremiär!”

  1. Om du ska börja cykla kan jag verkligen rekomendera reflexväst ;D

    Kul med halvvasan! Kul med lektioner! Jag har alltid haft min pappa ståendes brevid skidspåret och skrikit. ”Upp med bröstet. Fram med höften. Längre steg” :) Längdskidor är verkligen den bästa träningen, alla kategorier. Synd att det inte finns snö!<

  2. Bra där! Du som förespråkar reflexväst!!! Gissa hur många gånger jag på olika pedagogiska sätt försökt förklara att man syns på ett helt annat sätt även i dagsljus med väst (på hästryggen).

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen