Nike Blast 2014

Så var det tredje gången gillt för mig att vara med på The Nike Blast. Ett späckat tvådagars träningskonvent i Globen. I år fick jag sällskap av Lina och så förstås nästan hela fantastiska Run Club-gänget!

Första året körde jag ingen spinning, förra året testade jag en klass och i år blev det hela tre stycken, något som visar på mitt ökade cykelintresse!

Nåväl, små tips inför kommande ”Blastar”:

  • Sal 1 finns det alltid plats i, så boka hellre in dig på pass i andra salar för mer valfrihet!
  • Packa med mycket energi, egen mat och kaffetermos kan rädda en från långa köer.
  • Många ombyten krävs, särskilt om man kör spinning och High intensity!
  • Tunn jacka och lätta skor som man kan lägga i väskan gör att man slipper garderob – också kö!
  • Om du ska på mycket yoga; ta egen matta, finns ej i alla salar.
  • Stort tryck på föreläsningar, så kan vara värt att boka!
  • kolla upp klassbeskrivningarna, vissa dansklasser är svårare än andra ;)

Vad jag körde då?

Började lördagen med en yoga-klass som skulle introducera till handstående. Jag har en del kvar att jobba på där, men det var roligt. Blev sedan en step-klass med Per Markussen men jag är alldeles för långsam att ta step-koreografi med så mycket snurrar. Var dock svettigt ändå! Sedan blev det ett roligt danspass med Åsa Ingelöv, lagom lätt med mycket glädje! Efter lunchen var det NTC – train to run och då fick vi från Run Club den stora äran att på slutet av klassen köra uppe på scenen, roligt coolt men galet jobbigt. Efter showen skulle jag gått på AfHo men även om jag tycker den klassen (och Åsa) är grym så var jag slut, det blev kaffepaus istället! Då kunde jag sedan förbereda mig ordentligt inför spinning ”I am Power” med Jessica och Monica. Så bra klass med fyra-minuters intervaller. Efter detta blev det helgens enda kampsportspass. Jag var egentligen helt slut men älskar samtidigt boxning så även om burpeesarna var under all kritik och händerna skakade så var det en kul sista klass!

Idag, söndag, började vi också med Yoga innan jag gick vidare till Spinningsalen där Monica körde spinning med en DJ på scenen, riktigt skön känsla i långa 10-minutersintervaller. Gick sedan vidare till en dansklass med Craig Smith. En helt ok klass men inte helt min musiksmak. Lunch intog vi samtidigt som vi lyssnade på en föreläsning om ”how to be a unicorn” (eller helt enkelt vara den man är). Efter det blev det en till dansklass, med bland annat Åsa Fornander, som var härlig och rolig! När vi dansat var det dags för show och sen skulle jag dansa ”Ladys” med bland annat Sabina Dalfjäll som är en grym danserska. Den klassen var dock på tok för svår för mig så gav upp snabbt och laddade istället för dagens andra spinningpass med kaffe, choklad och nötter! Spinningen denna gång blev en stege som minskades mer och mer samtidigt som då intervallintensiteten ökade. Skön musik och jag kom in i min bubbla. Efter spinningen avslutade vi som vi började: yoga i stora salen, denna gång fantastiska klassen MoJo Flex som bara stretchar igenom hela kroppen!

Nu har jag fyllt på kroppen med massa mat och ser fram emot att sova gott. Håller även tummarna för att all denna träning inte gör att jag blir sjuk igen. Mitt immunförsvar är som bekant inte det bästa för närvarande…

20140202-202405.jpg

20140202-202418.jpg

20140202-202438.jpg

1 reaktion på ”Nike Blast 2014”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen