Ridsugen och sjuk

Jaha, min tur att ha drabbats av en influensa som verkar ligga och smyglura lite. Pendlar mellan influensasjuk och bli ”nästan-frisk” så jag har ridabstinens! Har hittills lyckats kolla på på Kraftur – The last ride och en härlig sammanfattning av senaste Landsmót:

 

https://www.youtube.com/watch?x-yt-ts=1422327029&x-yt-cl=84838260&v=ugVVcfgZln0

Innan mitt senaste återfall så hann jag dock rida Bylting några gånger. Bland annat en gång till i ridhuset efter Atlikursen. Övade då på att skritta och vila i steget men det är SVÅRT, även när hon är trött vill hon helst rusa iväg efter några steg.

Långsamma tölten fungerade dock helt ok och mot slutet av passet så tog jag inspiration av att ha varit på Mette-clinic. Hon lyfte bland annat att det är bättre att stärka och lösgöra hästen i de gångarter den är stark i än att försöka göra det i en ”svår” gångart. Jag valde därför att arbeta Bylting lite i galopp på volt, vilket ej hör till vanligheterna (vår ridbana är lite för liten för att verkligen kunna arbeta på volt i galopp). Första galoppstegen var sådär explosiva så det mest var att hålla i sig i manen men sedan lugnade hon ner sig och började även runda sig fint. Riktigt häftig känsla för mig som mest har femgångare som knappt kan galoppera! Efter några varv kunde jag till och med sedan sakta av till trav och trava henne lång & låg, ett stort framsteg!
Bylting i långsam tölt!
Bylting i långsam tölt på vägen – Januari 2015

2 reaktioner på ”Ridsugen och sjuk”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen