Kurs och vårkänningar

Vi är inne på Mars månad och nu börjar vårteckena visa sig hemma; lera och hästhår överallt.. Men även ljusare mornar, möjlighet att rida ut på kvällen och hästar med mer energi, visst är det härligt?

I fredags och lördags var Atli här igen så nu är ridinspirationen på topp! Jag hade med Bylting på två pass och Lillan på ett:

Förra kursen (mitten på januari)när jag red Bylting var hon helt galet spänd och vi har övat massor på att skritta, göra tempoväxlingar i skritt och kunna inverka utan hysteriska utbrott men än är det en bit kvar. Igår kom det dock korta stunder när hon faktiskt arbetar i både skritten och tölten. Som Atli påpekade har hon inte en så stark hals (vissa hästar har en ganska naturlig fin överlinje – hon tillhör inte dem… ) och därför är det viktigt att rida henne mer i en lägre form. Under denna inlärningsperiod gör det heller inget om hon då hamnar på framdelen, med mer bärighet kommer det ordna sig!

image
Bylting i tölt - Atlikurs
image
Bylting i Trav - Atlikurs

På Lillan fick jag också ha fokus länga överlinjen och fortsätta att arbeta mot att ha henne mer mellan hjälperna. Båda hästarna är fortfarande ganska unghästvingliga vilket är något vi jobbar på! Har fått order om att arbeta i skritt på ridbanan vilket jag kommer varva med uteritter och longering/handhästande, vill inte vara på samma ställe för många gånger på raken utan vill ge dem båda variation och möjlighet att vila muskelgrupperna ordentligt mellan ridpassen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen