SM 2015

Så var Assa och mitt fjärde SM avklarat och Assa är nu utsläppt på grönbete medan jag är på semester på Island!

 

Efter en vår när hon har varit väldigt stabil i passen så hoppades jag såklart att hon skulle visa framfötterna även på SM. Samtidigt var det enormt många startande, exempelvis i stilpassen var det 39 ekipage som kom till start och Assa hade dessutom veckan innan börjat sätta sin vinterpäls vilket kan leda till en häst som är tröttare än normalt.

 

SM inleddes för oss passryttare som vanligt med stilpass. Efter några dagar av regn så gick snacket en del om en tung och svår bana och det visade sig stämma. När ryttare efter ryttare fick uppslag och problem så steg också nervositeten hos oss kvarvarande. Assa brukar i princip aldrig slå upp i stilpass men även när vi red kände jag att jag verkligen behövde balansera upp henne och korriga. Dock såg det nog stabilare ut än det kändes för poängen för passkvalitet blev 7,0 och 6,5 i bägge löpen. Med nedtagningspoäng på 5,5 och tider på 8,8 och 9,0 så resulterade det i en slutpoäng på 5,75. Jag konstaterade glatt att det räckte till topp tio och var på väg till stallet när det visade sig att jag blev inkallad på prisutdelning. SM-arrangörerna hade i år tagit beslutet att topp 10 även i passgenarna skulle få pris, så vi fick komma in på vår första prisutdelnig på SM! Resultatmässigt hamnade vi på nionde plats totalt och sjua bland svenskarna.

 

I passlöp gjorde vi en ganska dålig första start och sedan ett försiktigt lopp så första tiden slutade på 28-nånting. Jag var dock bara glad att ha en tid redan efter första löpet och i nästa löp gick det något snabbare. 25,12! I löp 3 och 4 fick jag till riktigt bra starter och bästa tiden blev 23,31. 6:e plats bland svenskarna och tre hundradelar från en grön rosett!

 

På söndagen började hon känna av värmen och vinterpälsen och var ganska trött i kroppen. Försla löpet var jag något försiktig och red på 8,81 vilket ändå är en ok tid! Nästa löp taggade jag henne för mycket istället och vi fick vårt första uppslag under tävlingen. Här placerade vi oss någonstans i mitten på resultatlistan (20:onde plats bland svenska ekipagen).

 

Speedpass SM 2015
Speedpass SM 2015
Prisutdelning SM 2015
Prisutdelning SM 2015

 

Jag är supernöjd med vårt SM och det känns himla bra med starterna i passlöpen! Nu laddar vi om för nästa säsong eftersom vi redan nu har uppnåt SM-kval i alla tre grenar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen