The Nike Blast 2013!

Sitter i soffan, har ätit middag och petar nu i mig nötter, frukt och proteinkaka. Benen och ryggen värker och fötterna är ömma, men åååh, vilken kul helg! Strulet med golvet från förra året var ordnat, folkmassorna hanterades bättre och jag hade vett nog att inte boka in mig på allt för många klasser där jag bara står och kliar mig i huvudet. På Blasten är varje pass 45 minuter och vanligtvis är det då 15 minuters paus när man kan hinna springa på toa, hitta nya salen och byta till torra kläder!

NikeBlast2013
Jag, Malin och Kristi i fighting mode! Kul bonus att få sitt foto taget av proffsfotograf!

I år kände jag dessutom betydligt fler människor, vilket självklart höjde stämningen ett snäpp. Många grymma kompisar som jag lärt känna genom Nike Run Club var där! Åsa skriver om dag 1 här (och lyckades dessutom fånga oss om på bild) och Linda skriver om sin upplevelse här! Grymma Jessica som leder många av våra löppass var aktiv som instruktör och hos henne kan ni också se lite bilder från helgen. 

Nedan kommer jag nörda in mig lite mer och skriva om de olika passen. Jag vill komma ihåg vad jag gjort och även en bra påminnelse kring vilken typ av pass som passar mig för framtida blastar! (För självklart blir det fler!

Lördagen bestod av: 

Videography (Craig Smith och Kristin Sudeikis) – Ett danspass m. hiphopinfluenser. Grymma dansare men svårt och tight koreografi som mest gjorde mig förvirrad.

Street fight (Madelinn Fernandez och Norberto Lacourt) – Tänk er box-pass gone wild! Motståndaren var nere på marken ibland, slag och kickar varvades i serier, svetten rann och jag gick därifrån leende, men med några fina blåbmärken!

MOJO flex (Monika Björn) – Rörlighetsträning i nytt koncept. Otroligt nyttigt och något jag gärna ser på gymmet efter exempelvis ett Body Combat – pass. Monika var dessutom en fantastiskt bra instruktör som jag gärna kör för igen!

Lunchen petade jag i mig tidigare men sen fick jag mig en välbehövlig kaffe, vila och omladdning för eftermiddagen som inleddes med mer dans!

Calvinography (Calvin Wiley) – Kallas i programmet för ”theatre dance”. Mycket show och lagom svår koreografi där gruppen på slutet delas upp i salen och verkligen utnyttjar rummet!

Introductions to handstands (Rachel Braten) – Yogapass som ja, skulle lära oss att stå på händer men det är bara att konstatera. Jag är inte en smidig person och enda skälet till att jag stod några sekunder på händer var att Kristi snällt hjälpte mig.

Hiphop’N (Fredrik ”Benke” Rydman) – Benke från Bounce är känd som grym danare och koreograf, men han är också en riktigt bra pedagog. Vi fick ge oss på en för mig rätt svår koregrafi (hjälp vad fort den gick) men kul var det och 45 minuter gick fort!

Efter dag 1 samlades vi några stycken och fyllde på depåerna med mat och slötittade på melodifestivalen medan vi jämförde våra pass och laddade för Söndagen: 

Sassy JAZZ (Åsa Fornander) – Alltså, den klass som jag var mest nervös inför (jag och Sassy?!) var nog en av de roligaste! Åsa var grymt bra förra året, och var fantastiskt bra även i år. Hon hade en koreografi som inte var helt omöjlig och satte dessutom den till härlig musik! ”Årets låt 2013” kallade hon den. Vilken låt det faktiskt var vet jag tyvärr inte, men bra var den!

Muay Thai Shadow (Sonja Moses) – Ojoj, dagens tuffaste? Tabataintervaller med burpees, långa serier knän och kickar och ”återhämtning” i form av benböj och utfall. Man teamade med en kompis och svetten rann!

NIKE free STYLE (Nike master trainer mix) – Här var jag egentligen bokad på Ruffie men eftersom jag kom in på muay thaien precis innan så skippade jag Ruffie och dansade lite i sal 1. Den salen behöver man aldrig boka biljett till, vilket öppnar upp för lite spontanitet. Slutförde inte hela passet. Jag behövde få tid till lunch och passet bestod av massa olika instruktörer som körde en låt var, något min stackars hjärna inte riktigt ville hänga med i. Zumban och dancearobicen funkade, men värre med hiphop och discon.

Lunchen var välbehövlig – man äter ju konstant mellan passen (jag knaprar nötter, ostbitar och lite frukt) men ibland behöver man sitta ner några minuter och faktiskt få i sig något mer matlikt. I mitt fall sallad med kyckling, fetaost och avokado. Magen klarar inte för mycket kolhydrater och grönsaker när jag håller igång konstant, men detta fungerade bra!

Ragga Muffin Style (Joao Assunacao) – Ännu en Bounce-kille! Trodde ragga gick långsamt men icke då! Härlig musik och skön stämning gjorde ändå att passet var kul, trots att jag nog bara satte hälften av stegen. Skönt ibland med inga speglar!

NTC Train to RUN 2 (Anna Lindh och Jessica Clarén) – Detta pass körde vi självklart i våra Nike Run Club-tröjor! Annars har jag undvikit de mer rena NTC-passen men detta kunde jag inte låta bli. Löpskolning, explosivitetsövningar, core och så massa sprinter. KUL men tufft! Har ju svårt att INTE ge 100% i såna här klasser så pulsen var hög!

The secret of RPM (Brian Overkaer) – Spinning… Jo, jag ville testa det med och detta lät lite mer workshopaktigt i beskrivningen, men det gjorde det ju inte mindre tufft. Utmaningen var att testa att ligga i samma pulszon men med olika mycket motstånd på cykeln, för att hitta optimala tempot och motståndet. Men en bra och pedagogisk instruktör som körde med kul musik! Totalt var det 30 minuter  i intensiv spinning (puls 80 – 85%), resten av tiden återhämtning och pedagogiska förklaringar.

Här var jag lite trött efter två högintensiva pass, men ombyte till torra kläder, Gainomax, vatten och kaffe kickade igång systemet inför de två sista passen som var några av de jag sett fram emot mest:

Smack IT (Dorotka Baburin och Omid Dadary) – Jag kör för Omid på mitt vanliga gym och hans klasser är fantastiska. Mycket var lånat till detta pass, vilket gjorde att jag hängde med helt ok trots mental trötthet! Blandning av massa stilar och kul musik!

Body Combat 55 (Combat Master-trainers) – Hur trött jag än blir kan jag alltid gasa på i Combaten så jag är glad att den låg sist! 7 låtar tror jag vi hann och detta pass kan nog bli riktigt tufft! Några skumma låtar, några riktigt roliga!

Avslutar med en fin hoppbild från dag 1:

Hopp Nike Blast
Glada tjejer på Nike Blast!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen