Vår Rusat, enligt tradition!

Lite halvspontant fick jag i Söndags för mig att kanske springa Vår Ruset. Den planerade söndagslöpningen blev inställd när regnet envisades och jag kände för att springa något roligt! Sagt och gjort; printade ut en efteranmälningsblankett och packade ner löpkläderna på väg mot jobbet.

varruset
Smidigt att efteranmäla sig!

När jag jobbat klart så editerade jag min spellista, bytte om och cyklade ut mot Frescati. Kvav luft, lite blåsigt och växlande väder gjorde klädvalet svårt men blev ändå korta byxorna och t-shirt. Efteranmälan var riktigt smidigt: lämna in blankett och kontanter, få nummerlapp! Dagen till ära representerade jag Nike Run Club och vid värdesaksinlämningen mötte jag Linda, som också sprang solo. Vi teamade ihop oss körde gemensam pepp och uppvärmning.

Härligt svettiga efter ett varmt lopp!

Som vanligt sjukt trångt i starten och jag fick en sämre start än förra året. Första kilometern landade på 5:50, vilket är lite väl långsamt eftersom min måltid egentligen var under 25 min. Pulsen slog i taket och låg runt 189 stora delar av loppet så varje utförslöpa försökte jag andas lugnt och bara rulla, för att undvika syra och vägg. Precis innan 4 kilometer är det en förrädisk backe som precis som tidigare år är en smärre plåga. Själva backen gick bra, men sista kilometern mot mål kändes långsam. Sprang in under mållinjen precis efter att klockan passerat 26, men officiella tiden landade på 25:51. Med tanke på starten och att jag verkligen gav allt är jag nöjd, trots att mitt mål inte uppnåddes. Särskilt som jag faktiskt varit förkyld i två veckor också.

Dessutom blev det en placering i topp 500 vilket känns riktigt kul!

resultat vårruset
Officiella resultatet!

1 reaktion på ”Vår Rusat, enligt tradition!”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen