Visningsuppladdning del 2

För någon vecka sedan så skrev jag om hur jag red och skodde Hamingja med en vecka kvar till visning!

Idag åkte vi ner till Stenholmen där visningarna redan har börjat. Dagens stora snackis är att banan är extremt tung och att många hästar blir väldigt trötta och inte orkar gå fram i högre tempon.

Igår var det stora putsardagen hemma. Utrustningen smordes och tvättades, mat till hästen packades och så badade vi förstås henne också:

20120619-212003.jpg
Otålig, nybadad häst!

Anledningen till att vi åkte till Stenholmen redan idag var dels att jag ville att hon skulle slippa ridas samma dag som hon åkt transport och dels att jag ville testa banan innan själva visningen. Så fort de var klara idag så satt jag därför upp och red lite. Passade på att rida i ridhuset där exteriörvisningen ska vara och sedan ut på raksträckan. Hon gick inte fram maximalt men ändå helt ok! Töltade, travade och la pass.

Efter detta inträffar dagens obehagligaste ögonblick! Nöjd med dagen så skulle jag bara skritta tillbaka och möter då två ryttare som leder sina hästar. Av någon anledning reagerar Hamingja starkt på detta, blir spänd och börjar snurra runt. Snuddar staketet (som består av vita elband) och glider ner med bakbenen, av banan (som är upphöjd jämfört med marken brevid) och ramlar omkull! Jag sitter kvar medan hon trasslar sig upp och är livrädd att hon ska fastna med bakbenen i staketet, något som dock inte hände. Däremot vill hon först inte stödja på vänster fram! Några riktigt obehagliga ögonblick innan vi börjar gå och hon är helt ren i både skritt och trav. Spolade benen, tog en promenad och satte sedan på liniment och håller tummar och tår för att det inte ska vara svullet imorgon!

Lite mer drama än vad jag hade önskat som första visningsupplevelse och med tanke på poäng som utdelats tidigare idag så har jag inga stora förhoppningar på resultat, men målet är att försöka ha kul oavsett hur det går! :)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen