En dyrköpt läxa…

Till att börja med: Jag är jättenöjd med min häst, hon är toppen och både hon och jag är en erfarenhet rikare efter denna helg men för er som undrade hur visningen gick:

Avslutade min första avelsvisning med en dyrköpt (Ja, det kostar 3000 att anmäla sig till visning) läxa: Kontrollväg ALLTID dina boots. Även när de är nya och vikten står på bootsen.

På avelsvisning får bootsen väga max 120 gram. Jag hade nya avelsboots från TopReiter som enligt dem ska väga 110 gram. Vid hovbeslagskontrollen efter visningen så vägdes de dock till 130 gram. Dvs: 20 gram mer än de borde ha vägt! Detta leder till direkt diskvalificering från avelsvisningen. Efteråt fick jag höra att flera proffs (och även fler amatörer) varit med om samma sak och särskilt i Tyskland är det många drabbade! Inte för att det ursäktar mitt slarv, men känns skönt att veta att man inte är själv.

 

Visst känns det surt och jag är irriterad på mig själv som inte gjorde något jag VET att man alltid ska göra. Att rida den öppna visningen idag är det jag är mest besviken att missa, men samtidigt så deppar jag inte för mycket, utan ser även det positiva i denna upplevelse:

 

  • Jag är, oavsett om resultaten blir officiella, en erfarenhet rikare och när jag känner att Hamingja är helt redo (vilket jag redan innan visste att hon inte var nu) så har hon också varit med om allt en gång redan!
  • Jag är supernöjd med exteriörpoängen (7.75) där det ändå finns en del att förbättra. Tex omusklad rumpa och svansen som fortfarande är tunn efter unghästbetet och pälsätare förra vintern.
  • Ridbedömningen blev såpass låg att den gärna får försvinna ur de officiella registrerna… Kombination av spänd häst som inte gick fram och sandig och tung bana gjorde väl inte att hon visade sig från sin bästa sida.
  • Jag visade inte någon annans häst – tänker på drabbade proffs som har hästägare att stå till svars inför.
  • Jag har inte heller betalat någon annan för att träna min häst i flera månader.

 

Såhär såg hon ut innan exteriörbedömningen:

Exteriör: 7,75

Huvud: 7,5

Hals, manke, bog: 8,5

Rygg, länd, kors: 7,5

Benkvalitet: 7,0

Benställning: 7,5

Hovar: 7,5

Man och svans: 7,0

Proportioner: 8,0

Ridpoängen håller jag för mig själv för även om de antagligen finns på WorldFengur så är de inget att skryta med direkt… !

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen