Hästarna

Här presenterar jag våra hästar:

Bylting frá Leirubakka

Min nuvarande ridhäst Bylting är född 2010 och importerades i december 2013. Jag började rida in henne i januari 2014 och blev kär i henne. Fina rörelser och en härlig vilja men också mycket temperament kännetecknar denna tjej. I Maj 2014 köpte jag henne av min mor. Bylting är femgångare och vi började träna pass mer målinriktat under 2018 och under 2020 avelsbedömdes hon. Nu tränar vi vidare mot tävlingar med fokus flygande pass. 

Bylting i Flygande pass – Sommar 2020

Assa frá Árbakka

Min senaste tävlingshäst i framförallt passgrenar. Hon är född 2000 och har också hunnit få tre föl, det senaste 2019. En mycket trevlig dam med en totalbedömning på 7,88. Har tävlat sex SM i passgrenar och har visat att hon är bland de snabbaste i Sverige i 250 pass! (23,75 som personbästa). Hon rids förutom av mig även av min mamma och är av de hästar du kan rida lektion på här i Funäsfjällen.

Assa och Malin på tävlinsbanan

Byrða frá Leirubakka

Denna tjej är helsyster till min Bylting men är född 2011. Hon är inriden och tränad på island för en ev. visning men var sen med att utveckla traven så därför tog vi beslutet att ta hem henne till Sverige och ha henne som ridhäst. Hon väljer framförallt tölten som är underbar och har ett supertrevligt temperament. Hon är Susans ridhäst men rids även av en del elever!

Byrða och hennes unga elev myser efter ridning!

Kveikja frá Leirubakka

Född sommaren 2013 och är e Kyndill frá Leirubakka, u Bryggja frá Árbakka. Färgen är rödblack. Hon köptes av mig redan när hon låg i magen och i Maj 2016 landade hon i Sverige. Hon är välvuxen, stor och snäll. Visar både tölt och trav i hagen och min pappa köpte henne av mig sommaren 2019 för att vara hans ridhäst här i fjällen!

Kveikja och Malin sommaren 2018

Hjálmar från Drakboda

Född sommaren 2016 och är e Bikar frá Holum, u Andrá frá Leirbakka som också bor här i Funäsfjällen men ägs av Titti Fjällgren. Färgen är rödblack och han är en stor charmig kille som töltar en hel del i hagen! Min mamma Susan äger Hjálmar som under hösten 2020 har påbörjat sin träning mot att bli ridhäst och bor i Funäsdalen.

Hjálmar en av de första gångerna med ryttare på ryggen!

Jarpur från Stenstuge

Jarpur föddes 1994 och kom till oss 1999. Han har tävlats på Nationell nivå (YR och Senior) med mig från 2000 – 2008 och visade en stabil nivå på runt 5,70 i femgång. En stabil kille som grejar det mesta; Tolkning, akrobatik, handhästridning, hoppning och lite konster. Jarpur bor just nu hos Gunnel på Åsens Islandshästar i Funäsdalen där han är en stjärna på att ta hand om barnen, både på lektioner och uteritter!

Helena tömkör Jarpur – Ridläger på Drakboda

Förutom dessa härliga hästar så har vi i familjen även Báron frá Leirubakka som är rätt spänd i vissa situationer och därför nu är utlånad som sällskapshäst och förhoppningsvis kan få landa lite i lugn och ro i Sverige. Hilda från Drakboda som är Assas senaste avkomma och går på ett stobete och växer upp i flock. Friða frá Drekahreiðri som är vår uppfödning och går kvar på Island men som förhoppningsvis snart flyttar till Sverige.