Hästarna

På Drakboda kan man för närvarande träffa dessa hästar:

 

Assa frá Árbakka

Assa Pass
Assa i speedpass
Foto: Britta Stugemo

Min nuvarande tävlingshäst i framförallt passgrenar. Hon är född 2000 och har också hunnit få två föl. En mycket trevlig dam med en totalbedömning på 7,88. Har tävlat fem SM i passgrenar och har visat att hon är bland de snabbaste i Sverige i 250 pass! (23,75 som personbästa). Hon rids förutom av mig även av medryttare och går också på en del lektioner vilket ger henne en varierad och mångsidig träning.


Bylting frá Leirubakka

Augusti 2014 – Skritt och länga överlinjen

Min blivande stjärna! Bylting är född 2010 och importerades i december 2013. Jag började rida in henne i januari 2014 och blev kär i henne. Fina rörelser och en härlig vilja men också mycket temperament kännetecknar denna tjej. I Maj 2014 köpte jag henne av min mor. Bylting är femgångare men hittills tränar vi mest tölt och trav. Hon har framförallt visat sig vara en strålande tölthäst, även med lösa tyglar.


Sumargjöf ”Lillan” frá Leirubakka

I trav på avelskurs, ht 2015

Sumargjöf (”Lillan”) importerades i september 2014 och ägs av mig. Hon är en stor och vänlig häst som föddes 2009 och hon vidareutbildas samtidigt som hon är med på en del kurser och har en medryttare. Redan under 2015 visade sig hon vara en stjärna när det gäller flygande pass och under 2016 så tävlade vi vårt första SM i speedpass där vi slutade på en 28:e plats med personbästa 8,88 sekunder.


Ándra frá Leirubakka

Ándra sommaren 2014, 3 år gammal.
Ándra sommaren 2014, 3 år gammal.

Ándra kom till Drakboda i november 2014 och är den stora bebisen i stallet. Hon är född 2011 och är e: Kyndill frá Leirubakka och ue: Vaeringi frá Árbakka. Med henne skyndar vi mycket långsamt då hon har rätt mycket nerver när det gäller nya saker.  Jag äger henne sedan oktober 2015 och sommaren 2016 fick hon ett föl med Bikar frá Holum. Under dräktigheten passade vi på att börja lära in töltmönster och jag ser fram emot att fortsätta arbeta med henne i vinter!


Kveikja frá Leirubakka

Kveikja i maj 2016

Född sommaren 2013 och är e Kyndill frá Leirubakka, u Bryggja frá Árbakka. Färgen är rödblack. Hon köptes av mig redan när hon låg i magen och i Maj 2016 landade hon i Sverige. Nu håller hon på att acklimatiseras och i höst kommer inridning att påbörjas. Hon är välvuxen, stor och verkar väldigt snäll. Visar både tölt och trav i hagen!


 

Hjálmar från Drakboda

Hjálmar, några dagar gammal!
Hjálmar, några dagar gammal!           Foto: Jessica Stene

Född sommaren 2016 och är e Bikar frá Holum, u Andrá frá Leirbakka. Färgen är rödblack och han är en liten charmig kille som töltar en hel del i hagen! Susan äger Hjálmar.


Héðinn från Drakboda

Uppställd i oktober 2014

Valack som föddes 2011 och är Assas andra avkomma. Han kastrerades först i april 2015 då han är efter Ísar frá Kéldudal och har en BLUP på 115. Vi tog dock beslutet att vi inte ville ha en hingst på gården och att han kommer att få ett trevligare liv med kompisar bland de andra valackerna. Just nu rids han med syfte att stärka och vidareutbilda. Även om han är femgångare och har visat på pass i hagen så visar han hittills mest grundgångarter under ryttare. Töltsättning är påbörjad men vi skyndar långsamt. Heðínn ägs av Susan.


Byrða frá Leirubakka

Första gången Byrða rids med skor!

Denna tjej är helsyster till min Bylting men är född 2011. Hon är inriden och tränad på island för en ev. visning men var sen med traven så därför tog vi beslutet att ta hem henne till Sverige och ha henne som ridhäst. Hon landade samtidigt som Kveikja, maj 2016 och har under sommaren fått vänja sig vid landet i lugn och ro även om vi har börjat rida lite smått. Hon väljer framförallt tölten och är en lagom lugn häst som dessutom är en pärla i all hantering! Hon är Susans ridhäst!


Svarthöfði frá Leirubakka

Svarthöfði första dagen i Sverige

”Svarten” är född 2012 och har blivit grundinriden på Island under hösten 2015! Kom till oss gjorde han i november 2015. Dock blev han troligen lite traumatiserad av flytten och det är först nu han har börjat bli sitt gamla jag. Han är stor, svart och verkar vara en vänlig själ som gärna kommer fram och hälsar i hagen. Han ägs av Susan.


Jarpur från Stenstuge

Jarpur Trav
Jarpur och Malin tävlar 2011

Jarpur föddes 1994 och kom till oss 1999. Han har tävlats på Nationell nivå (YR och Senior) med mig från 2000 – 2008 och visade en stabil nivå på runt 5,70 i femgång. En stabil kille som grejar det mesta; Tolkning, akrobatik, handhästridning, hoppning och lite konster. Jarpur rids nu mest av medryttare samt är med på lektioner.


Glámur från Gillberga

Glamur
Glámur töltar i repgrimma

Stallets gammelman. Född 1999 men ”still going strong”. En av de piggaste hästarna i stallet! Vår första häst och en stabil fyrgångare. Favoritgångarten är ökad tölt och han har tävlats i öppen fyrgång och tölt med poäng runt 5,5. Också en medryttarfavorit!


Inackorderingar

För närvarande finns det även några inackorderade hästar på gården. Är man intresserad av stallplats eller lösdrift (just nu fullt!) så kontakta Susan: drakboda@gmail.com


Min häst på Island:

Aska frá Leirubakka

Aska, våren 2016
Aska, våren 2016

I somras blev jag så förtjust i denna dam att det slutade med att jag fick köpa henne. Tack Friða för förtroendet att få förvalta denna unga dam vidare! Hon är född 2010 och har samma mamma som Kveikja (Bryggja frá Árbakka) och pappa är den kända hingsten Stáli frá Kjarri som har en ridbedömning på över 9,0. Aska är en fyrgångare som har väldigt säkra grundgångarter men som fått kämpa en hel del med tölten och fokus när hon kommer (förhoppningsvis i oktober) är att fortsätta bygga upp den så att hon får mer styrka. För mig ska det bli otroligt kul att få arbeta med en fyrgångare då jag genom åren mest ridit femgångare! Aska har precis som Lillan ett otroligt fint psyke och kommer troligen kunna vara med på lektioner med rutinerade ryttare.


Sålda hästar

Hamingja från Drakboda

hammi_pass
Passläggning i femgång!
Dis lätt vår, 2013
Foto: Sofie Myhrberg

Ett positiv och mysigt litet sto som är min egna uppfödning. Född 2007 (e: Hrannar von Svada-Kol-Kir u: Assa frá Árbakka) Hamingja är en femgångare med mycket pass. Säsongen 2013 gick bra och hon har visat att hon kan prestera på godkänd nivå i såväl femgång som stilpass! I Maj 2014 såldes Hamingja till Camilla Vinberg och jag önskar dem all lycka till!


Herkules från Drakboda

Herkules i trav, Mars 2014

Herkules är född på Drakboda och var länge hingst men kastrerades i februari 2014. Han är sparsamt tränad men är mycket lovande med stora rörelser och en fin elasticitet. Herkules är en känslig kille men som kan gå långt på tävlingsbanorna med rätt ryttare! I September 2014 såldes Herkules till sin nya ägare som har kunskaperna och tiden som krävs för att han ska få utvecklas på bästa sätt.


Hlín från Drakboda

Hlin
Hlín under töltsättning, ht 2012

Hlín är född 2007 och är en stor fyrgångare med mycket rörelser! Hon är e: Dökkvi frá Mosfellsbae och u: Björg frá Árbakka. Hlín Såldes till sin medryttare i Nov 2014 och bodde kvar på Drakboda till våren 2016.


Indjáni frá Vorsabæ II

Indjani
Indjáni i vinterskrud!

Indjáni är en häst som de flesta faller för. Lika snäll som han ser ut att vara! Vi har ägt honom sedan han var ett år gammal och han kom till oss direkt efter att ha blivit inriden. Indjáni har en del pass i sig men har hittills ridits som fyrgångare och är framförallt en bra töltare! Indjáni såldes till sin medryttare i maj 2014 och bodde kvar på Drakboda fram till våren 2016.