Ridläger 2024

I sommar kommer jag erbjuda dagridläger för barn och vuxna i Tänndalen och Funäsdalen. Läs under respektive läger var det äger rum då hästarna är på bete på olika plats under sommaren.

Som nyhet för i år kommer du även att kunna skräddarsy ditt eget läger. Kanske om någon förälder vill komma med sitt barn eller om ni är ett kompisgäng?

För att kunna deltaga ska du kunna rida självständigt i skritt, tölt/trav (inget krav på tidigare erfarenhet av islandshästar) och vilja ha härliga dagar fyllda av häst. 

Innehållet under dagarna anpassas efter nivå och intresse men det blir två ridpass per dag med olika teman, pyssel, skötsel och teori. Vi samlas klockan 9 och pratar om dagen och efter det gör vi i ordning hästar och rider. Vi äter en gemensam medhavd lunch innan det blir ett till pass på eftermiddagen. Kanske att vi bygger en bana eller övar in ett program?  Beroende på grupp kan det även bli ett pass i naturen!  Avslutar dagen gör vi 15:00!

Det kommer vara små grupper med 2 – 4 deltagare så det blir mycket tid för varje elev och med möjlighet till mycket individualiserad undervisning. 

Lägret omfattar:

  • 2 ridpass per dag
  • Mys, häng och hästpyssel
  • Ridbanehyra och vid läger i Tänndalen; tillgång värmestugan

Pris vid eget upplägg:

Heldagsläger 9 -15: 1050:- /dag och person

Halvdagsläger 9 – 12 ellr 13 – 16 850:- /dag och person

I priset ingår hästhyra och ni behöver vara minst 2 personer som bokar. (Max 3, ev 4 beroende på nivå och önskemål) . Är det fullt på nedanstående tider och du är ensam, kontakta mig gärna med önskemål så kan jag kanske pussla ihop något!

Fasta tillfällen under sommar 2024:

  • Dagridläger v. 25: 19 – 20 Juni. Funäsdalen. 8 – 13 år, grön nivå och uppåt. 2000:- FULLT!
  • Dagridläger v. 27 3 – 5 Juli. Funäsdalen. 8 – 13 år, grön nivå och uppåt. 2900:- (obs 3 dagar) 2 platser kvar
  • Dagridläger v. 28: 9 – 10 Juli. Tänndalen. 10 – 14 år, blå nivå och uppåt. 2000:- 1 plats kvar
  • Dagridläger v. 30 23 – 24 Juli. Tänndalen. 10 – 14 år, blå nivå och uppåt. 2000:- 1 plats kvar

Anmälan: 

Sker till malin.stang@gmail.com senast 2 veckor före respektive lägerstart. Ange namn, adress (om du är en ny kontakt för mig) samt gärna lite förkunskaper för barnet.

Villkor: Lägret kan komma att ställas in på grund av för få deltagare. Anmälan är bindande och faktureras två veckor  innan lägerstart (betalningsvillkor 14 dagar). Vid sjukdom med sjukintyg för ryttare återfås 80% av anmälningsavgiften. 

Försäkringar

Hästarna är försäkrade så att det ska täcka både häst och ryttare! Dock sker all ridning på egen risk och jag vill att alla barn som rider också har en egen olycksfallsförsäkring samt använder en godkänd hjälm. Det finns ett fåtal hjälmar till låns men det är såklart alltid bättre med individuellt anpassad säkerhetsutrustning. Hästarna som används i verksamheten är vänliga och trygga till sin personlighet men de är samtidigt levande varelser och olyckor kan ske.

Rulla till toppen