Året som gick och nya mål!

2015 är slut och 2016 har precis börjat. Jag firade in nya året i Val D’Isère och hästarna har fått en välbehövlig vila. Nytt år innebär också tid att se tillbaka men även se framåt och jag tänkte här försöka göra lite av båda delarna.

2015 var ett hästfyllt år, inte minst på grund av att jag då flyttade ut till Drakboda igen och fick betydligt lättare att ägna mer tid åt dem. Assa har varit en stabil ridhäst för både barn och rutinerade ryttare samtidigt som hon visat framfötterna på sitt fjärde SM! Sumargjöf har också tävlingsdebuterat på passbanan parallellt med sin verksamhetsinsats. En pärla till ridhäst som är lika rolig att rida på banan som ute. Bylting har utvecklat en ökad kroppskontroll och stärkt sig, framförallt i skritt och tölt, vilket lett till en fin första tävlingssäsong. Hon är dessutom den roligaste hästen jag har haft, alltid villig på sitt sätt och för med sig utmaningen att det som ryttare gäller att hamna på samma våglängd som henne. Andrá tog jag över från mamma i september och hon är en otroligt känslig tjej med mycket nerver. Hon är ju dräktig vilket ger mig massor av tid till att skapa en relation och bygga upp en god kommunikation.

2016 blir ett spännande år! Andrá ska få ett föl (med Bikar frá Holum). Bylting ska få fortsätta utvecklas i sin egen takt och få fokusera på töltgrenarna i år. Målet är att debutera i både T3 och T4 under året för att jag ska kunna testa vad som är bäst för henne. Sumargjöf kommer få arbeta mycket med att bli säkrare i tölttakten på hemmaplan men även få fortsätta sin tävlingskarriär som passhäst. Målet i år är SM-kval då hon var otroligt nära redan förra året. Assa ska självklart få tävla sitt femte SM (som hon redan har kvalat till) och målet för henne är att få nya personbästa och bli ännu snabbare ut ur startboxarna.

wpid-wp-1435426562463.jpeg
Bylting på kurs, Augusti 2015

 

Prisutdelning SM 2015
Prisutdelning SM 2015
Lillan fick en andraplats i speedpass!
Lillan fick en andraplats i speedpass!
Andá i stallgången - precis påbörjad träning i början av 2015
Andá i stallgången – precis påbörjad träning i början av 2015

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen