Backstagerapport

Till att börja med: jag är en rätt ”dålig” SM-publik men när det hällregnar som det bitvis gjort idag, så har jag under dagen känt mig nöjd med att sitta inne, dricka kaffe och pilla med lite jobb på datorn. Kan med andra ord inte rapportera så mycket kring anda resultat utan här kommer min dag…:

Efter en rätt trist frukost (kokta ägg, pålägg och en klick gröt – hotellfrukost modell enkel…) begav vi oss till banan, morgonfodrade och prismärkte varor. Min gren stilpass skulle börja 18:30 så hade det inte varit för shopen hade vi kunnat avnjuta en rejäl sovmorgon eftersom de även morgon och kvällsfodrar mot en mindre summa pengar.

Vid lunch så blev det matjakt. Vis av erfarenhet har jag lärt mig att det är värt att åka iväg en sväng och införskaffa mat på ex Ica. I Borlänge fanns det ett fint Maxi med självplockssallad, sånt gillar jag!

Efter lunchintag och mer kaffe (måste skaffa en egen maskin snart tror jag!) tog jag Assapromenad och veterinärbesiktigade. Hästarna står ju på stall hela dagarna så det är skönt för dem att komma ut då och då!

20120712-220507.jpg

20120712-220522.jpg

Som ni ser är läktarna rätt tomma, men det är bara torsdag så på söndag lär det vara mer folk!

Mer kaffe, väntan och jobbande fyllde eftermiddagen innan det blev middag och sedan fixa hästen. Såhär glamouröst ser det ut utanför min box:

20120712-220727.jpg

Det är inte alla tävlingsplatser som erbjuder riktigt tak och golv så detta känns riktigt lyxigt! Återigen är jag dock en lite slarvig ryttare som inte har putsat mina grejer sådär mycket som man kanske borde. Inte heller har jag snygga sadelskåp och ryktlådor. Tacka vet jag min sadeltvål i sprayform som fick arbeta efter att sadeln lagts på… Har alltid önskat mig en hästskötare som älskar att borsta och putsa, tyvärr inte mina favoritsysslor! ;)

20120712-220930.jpg

Iordninggjord och klar är det dags att börja bli nervös och tankarna snurrar i stil med: ”nu är klockan 18:10, kanske dags att börja, eller ska jag vänta 10 minuter till?”. Jag satt upp en kvart innan klassen började och uppvärmningen bestod i skritt, trav och lite tölt. Gjorde en provläggning men saktade ner direkt när hon la sig. Att springa i pass är inte det som Assa har svårt för, utmaningen är att ha henne lyhörd och lugn på passrakan, det är då läggningar och nedtagningar fungerar också. Hon verkar ofta himla loj innan loppen, men där kan skenet bedra!

Stilpass är alltså en gren där man rider två löp och det bedöms både hur fort och hur snyggt man rider. Löp ett gick på personbästa poäng och med helt ok tid så jag försökte bara intala mig att göra likadant en gång till. Visst, lite mer osäkert i läggningen så jag började gasa lite senare, men poängen blev ändå bra!

Slutresultat: 5.80. Personbästa och dessutom SM-kval för nästa år! Totalt blev det plats 19 av 34 eller plats 12 av 25 om man ska räkna bort de duktiga ungdomsryttarna!

20120712-222234.jpg

Nöjd i regnet som drog igång efter min startgrupp. Nu var det skönt att få krypa ner i en nybäddad hotellsäng och imorrn är det bara maskeradtölten att se fram emot!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen