Freyfaxis Lagtävling 2014

I helgen var det dags för den årliga lagtävlingen som klubben Freyfaxi ordnar på Tunabanan. Det var femte gången jag var med och lika roligt som alltid! (Här kan du läsa om 2012 års upplaga)

Tävlingen är en mycket sympatisk sådan där minst lika mycket energi läggs på snygga outfits och finurliga domarmutor. Detta i kombination med att alla lag går till antingen A eller B-final gör att det är mycket skratt och skämt under såväl dagen som på kvällens ryttarmiddag.

I år var jag inte med i Vallfarilaget eftersom det var lite oklart om jag skulle ha en tävlingsbar häst när de satte ihop laget. Istället så blev det ett sista-minuten-inhopp i en kompis lag där de hade fått två avhoppare. Jag och Mari tackade snabbt ja till att vara med och förberedelserna skedde främst via en facebookgrupp. Efter diskussioner kom vi fram till lagnamnet ”Mitt i Naturen” och att vi skulle vara utklädda till olika djur. Jag och Assa fick äran att vara eskimå och isbjörn. Att klä ut en häst till en isbjörn är inte sådär superenkelt men jag flätade upp man och svans samt satte ett stort fårskinn över sadeln så att hela hon var vit. Red även utan stigbyglar för att bjuda på lite extra show! I övrigt bestod laget av en zebra, en älg, ett vildsvin, en kamel och ett lejon. Tillsammans skrapade vi ihop såpass bra placeringar i uttagningarna att vi inför finaldagen låg på en 3:e plats.

Jag och Mari tältade vid hästarnas hage och det var riktigt mysigt! Vädret har väl inte varit på topp men det regnade inte och sovsäckarna var varma och sköna. Att vakna av hästarnas tuggande är rofyllt och att sedan sitta och äta gröt i det fria blev en bra start på dagen.

På finaldagen förföljdes vi dock av otur med tappade gångarter och annat strunt så vi red ner oss och slutade på en 7:eplacering, men glada var vi ändå! Jag är otroligt nöjd med Assa som trots flera månader utan galoppträning galopperade fint och även grejade passläggningar på ovalbanan!

Isbjörnsoutfit utan eskimåjacka på eftermiddagen
Isbjörnsoutfit utan eskimåjacka på eftermiddagen
lagbild
Delar av vårt glada lag på prisutdelning!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen