Friluftslivet fortsätter

Det har blivit lite av en tradition att vi tar ut våra ÅK1-elever på en Hajk i början av läsåret. Det blir helt enkelt en kombination av lära-känna-varandra och uppnå kursmål i flera av kurserna (tex Idrott och hälsa). Jag är nyss hemkommen från tre dagar på fältet. Vandringen görs nämligen klassvis med en natts övernattning/klass och jag gjorde vandringen med båda klasserna.

Vandringen i fråga gick på Sörmlandsleden etapp 5. Vi tog med andra ord vid där jag och Johanna slutade. En 13 km lång etapp som bitvis var rätt blöt blev en riktig utmaning för eleverna som nog var tacksamma att slippa bära sovsäckar mm själva! Vi var nämligen snälla nog att transportera ut det mesta med bil.

Vandringen i sig tar med raster nästan fem timmar och väl framme vid målet: Friluftsgården Paradiset, fick eleverna testa att sätta upp vindskydd samt lite andra roliga aktiviteter! Grillning och lägereldsmys avslutade kvällarna och vi var nästan helt förskonade från regn.

I natt när det dessutom var stjärnklart så valde jag och en kollega att sova ute bredvid elden. Mycket häftigt om än lite hårt på marken. Kaffe runt samma eld påbörjade morgonen idag innan vi packade samman!

20120913-181444.jpg

Nu är jag skönt trött men inser att all vandring gör att jag ligger något efter i lidingölopps-träningen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen