Funktionell Styrka – Bra för det mesta

Jag måste ju erkänna en sak: Jag är så ofantligt svag i core och axlar. Jag känner till dessa svagheter men har inte fått rutin nog att göra något åt det regelbundet. Förutom att det är skadeförebyggande att ha en stark kropp så behöver vi det i så många olika aktiviteter i vardagen. Både för att orka stå upp länge, påverka hästen rätt vid ridningen eller orka hålla kroppen uppe på cykeln.

Att träna rena core-pass kan visserligen ha en poäng men funktionell styrka är faktiskt snäppet bättre. Med rörelser som involverar hela kroppen så stärker man alla små kluriga muskler man annars inte tänker på. De flesta gym erbjuder någon form av pass med detta fokus. Idag testade jag Shape på pass tillsammans med fantastiska Jessica.

Har man inte möjlighet att gå på pass så har både Nike och Casall gratis träningsappar men olika typer av program där man kan köra igenom hela kroppen. En favorit hos Nike är några av bonusprogrammen, fyllda av dynamiska rörelser som kombinerar styrka och balans! Även de fokuserade programmen som shoulder shaper är favoriter:

20131024-213332.jpg

Min utmaning för mig själv är att bli bättre på att köra lite styrka då och då! Om inte på pass så kanske hemma vid TV:n?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen