Härliga septemberdag!

En av de sista varma höstdagarna? Jag passade på att tanka på D-vitaminförråden för fullt! Först genom att springa Hammarby Hill Run, och sedan genom en eftermiddag i stallet.

Hammarby Hill Run

Ett av loppen jag vann startplats till tack vare maratonbloggens utlottning. Sprang 10 km vilket motsvarade två varv på en femkilometerslinga som efter en ruskig inledning var rätt trevlig. Inledningen på varven innebar nämligen upp till toppen på Hammarbybacken. Jag bor i stort sett granne med backen men har ändå inte lyckats ta mig upp dit tidigare. Nu var jag lite för trött för att njuta av utsikten, men en annan gång så!

Som ni ser på banprofilen var höjden på backen 95 möh, vilket även påverkade tempot. Ja, när jag var halvvägs upp joinade jag resten av startfältet i en promenad. I varv nummer två kändes till och med det svåröverkomligt att gå! Mjölksyran kom som ett brev på posten. Förutom backen lyckades jag dock hålla ett genomsnittstempo på 5:30 vilket ändå resulterade i att jag kunde spurta i mål på 59:39. Placering 5 i motion damer av 9 startande (varav 7 fullföljde).

Lite slappande i gräset och kikande på prisutdelningen för de som tog sig runt banan lite snabbare än oss innan jag cyklade hem, åt lunch och begav mig vidare.

I Stallet blev det ridning av tre hästar:

Hlín – som har fått en aha-upplevelse och nu kan tölta hyfsat avslappnat längre sträckor. Mitt mål med henne är hon ska hitta en ännu mer avslappnad känsla och närma sig skrölten.

Assa var lite hetsig på gårdagens uteritt så henne red jag runt med i repgrimma i 20 minuter bara för att hitta harmonin igen.

Hamingja fick följa med på uteritt med Nattis och Indjáni. Vi körde en del rivstartsrejsgalopper för att pigga upp dem lite och hej vad det gick! Både vi och hästarna hade riktigt kul!

;

20120917-063713.jpg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen