Hästhelg

Denna helg har till stora delar tillbringats på Västergården utanför Västerhaninge för att gå på ”baskurs i hästkännedom”. En kurs som jag till stora delar redan kan innehållet i, däremot så är det skönt att uppdatera sig kring framförallt foder och sårvård. Dessutom krävs kursen för att jag ska få ut min ridledarexamen så att jag äntligen blir diplomerad, och därmed kan gå vidare i utbildningsstegen! Stort tack till Vallfari som ordnat kursen!

20131006-101436.jpg

Kursen är framförallt teoretisk med föreläsningar i dagarna två. Är därför väldigt tacksam för en mysig kurslokal och att vädret ändå är lite trist denna helg. Igår fick vi dock klämma på hästar. Lyssna på hjärtat och känna efter puls i benen:

20131006-102056.jpg

Igår kväll sov jag på Drakboda och då passade jag på att rida både Hlin och Hamingja. Målet med Hamingja är att hon under hösten ska bli lite extra pigg och passet igår visade att vi var på rätt väg. Ut i friskt tempo bredvid Mamma och Indjáni, skymning och regn gjorde ingenting utan hästarna var pigga, glada och bjöd på en runda i framförallt tölt och trav. Kort men intensivt pass!

20131006-102622.jpg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen