Höstlov och höstlöv

Nu har de sista löven på trädet utanför mitt fönster antagit en mörkt orange färg och de flesta har även fallit ner. Detta om något bör vara ett tecken om att hösten går mot sitt slut?

Hösten brukar jag vanligtvis förknippa med mörker, depp och lite nedstämdhet. Denna höst har jag dock känt att ”jag gillar hösten”. Kan ha att göra med att vädret har varit ovanligt oregnigt eller bara att jag trivs rent allmänt just nu?

November har börjat vilket är en månad många anser vara den värsta. Jag tror dock att den kommer att gå fort. Visst blir det mörkare men det händer rätt mycket roliga saker och om några veckor kommer dessutom julskyltning och glitter att lysa upp vardagen.

Denna vecka är det dessutom höstlov! Eller ja, eleverna har lov hela veckan, vi lärare har haft utbildning och nu blir det eget arbete samt lite långhelg. Jag passar då på att åka till Dublin för att hälsa på bästa Elisabeth som pluggar där detta läsår. Ska bli så mysigt att få se en ny stad och uppleva lite miljöombyte! Blir nog rätt lugnt. Vill mest kunna sitta på caféer och bara njuta av atmosfären!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen