Julavslutning!

Igår var det stämningsfull skolavslutning i kyrkan som följdes av en trevlig jullunch för oss lärare. Det har ju varit en del debatter kring kyrkans vara eller icke vara i samband med skolavslutningar då många faktiskt är icke-troende eller bekänner sig till en annan religion än den kristna. Dock firar vi i Sverige jul på grund av den kristna traditionen och detta i samband med att prästen och religionen har ett väldigt litet inslag i vår avslutning gör att jag ändå tycker att det känns ok att vara i kyrkan. Särskilt som vi saknar alternativa samlingslokaler som är tillräckligt stora…

Vi var för övrigt i Gustav Vasa kyrka vid Odenplan, otroligt vacker lokal! Förutom sång från både lärarkören och elever så höll rektorn ett kort tal och prästen talade om värdet att uppskatta de små sakerna i livet och att visa sin uppskattning för varandra!

Nu har jag 2,5 veckors ledighet då jag ska fira jul, umgås med familj, vänner och hästar samt i lugn och ro planera lite inför en fullspäckad vårtermin!

20111222-083726.jpg
Från genrepet, strax innan 700 elever fyllde kyrkan!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen