Julskyltningens vara eller icke vara?

Jag är oerhört kluven i ovanstående fråga. Nu syftar jag ju förstås inte på Julskyltningen i allmänhet, men det faktum att den drar igång redan i mitten (början) på november. Glögg och pepparkaksprovning i butikerna, jultorg på såväl Ica Maxi som Kosta Boda, julmarknader runt om i landet och så julbelysningen som börjar synas i Stockholm på kvällarna.

 

En del av mig säger att julen börjar i Advent och att detta därför är alldeles fel och bara ett sätt för butikerna att kommersialisera julen så mycket som möjligt.

Samtidigt så är det en del av mig som blir sugen på att börja julpynta lägenheten (Bort med rosa, in med rött!), fixa julklappar, bjuda in till lussemys och börja lyssna på julmusik. Dessutom kanske det minskar ner julstressen om man kan sprida ut pysslet under en längre tid?

 

Främsta skälet till att jag till slut landar på en övervägande positiv inställning är dock framförallt belysningen. OK, det kanske känns lite fel om man tänker på det som julbelysning, men det är vackert och lyser upp det gråa, mörka novembermörkret! Sålänge butikerna håller en någorlunda balans och jag slipper se tomtar i vart och varannat hörn, samt att trenden med vitt, stilrent julpynt håller i sig så ska jag nog inte ha hunnit tröttna när det blir juletid!

Vasagatan runt 17:00 idag, med julpyntad gatubelysning:
20111110-223154.jpg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen