Löparglädje: Midnattsloppet 2012 – Stockholm

I går var det Midnattsloppet i Stockholm! Ett lopp jag några gånger upplevt från publikplats och tänkt att det skulle vara roligt att prova. I år skippade jag att anmäla mig eftersom det ligger så tätt efter Island. Jag var helt enkelt orolig att tappa formen helt på ön. Nu gjorde jag inte det och när Nike Run Sweden via sin Facebook-sida tävlade ut 10 startplatser så hade jag turen att vinna en av dessa!

När det dessutom handlade om VIP-biljetter så var det bara att njuta extra mycket!

Innan loppet hjälpte jag till att dela ut #hillrunner – armband till alla tävlande. Kul att på så sätt kunna delta i att peppa folk inför loppet!

Vad innebar VIP då? Jo, tillgång till ett tält med gratis mat, tilltugg och dryck. Omklädningsrum och toalett. Mysbelysning och DJ. I själva loppet innebar det att få starta i en särskild startgrupp med färre deltagare (mindre trängsel!) och samtidigt som maskeraddeltagarna. Det sistnämnda var nästa det jag uppskattade mest eftersom de som anstränger sig med utklädnad blir sådana stämningshöjare för publiken!

Och vilken stämning i loppet! Underbart att inför start laddas med kul musik (Bumbibjörnarna!), fyrverkerier, svära midnattsloppseden och sedan springa med massa glada människor. Hade länge sällskap av självaste stålmannen! I övrigt såg jag en hel del träningsbloggare som minglade och sprang.

Själva loppet gick löpmässigt bra: fint flyt i början som var lättsprunget. Fick lite kramp i axeln efter Sofia kyrka. Kan vara mjölksyra, då backen där var riktigt tuff! Nästa riktigt tuffa backe gick upp till Mose Backe och det var tur att det kom en lång backe nerför sen. Annars var det härligt att springa och jag kunde spurta in i mål på 55.56! En tid jag är otroligt nöjd med om man ser till att jag knappt sprungit i sommar och PB ligger bara minuten snabbare.

Bjuder på några mycket suddiga bilder från start och mål:

20120819-225328.jpg

20120819-225338.jpg

20120819-225345.jpg

20120819-225351.jpg

20120819-225357.jpg

Efter mål fick alla en liten dusch i ansiktet med vatten, allt för att svalka i den kvava kvällen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen