Lyckad kursdag!

En lite speciell fredag då jag tagit ledigt från jobbet för att få ägna hela dagen åt att själv lära mig nya saker! Det var återigen dags för Hinni att komma och hålla kurs på Jursta.

 

Dagen till ära red jag både Assa och Hamingja!

 

Hamingjas största problem är för nuvarande att hon inte riktigt går fram till handen och det är något jag måste tänka på, oavsett tempo. Rätt stor utmaning att rida lååångsamt och samtidigt fram, fram, fram! Vi arbetade med detta i framförallt i skritt och tölt men gjorde även lite travövergångar på slutet och dem fick vi göra ifrån ett mellanläge mellan tölt och skritt, med syfte att få med en bra energi och spänst in i traven!

 

Assa har jag ju ridit rätt mycket för Hinni, men detta var första gången efter fölningen. Vi gjorde rätt mycket en avstämning av läget och konstaterade att här är det viktigt att hitta ett tempo där hon går bra och sedan arbeta där för att bygga styrkan. Tempot ska vara såpass fort att stegen längs, men inte så fort att hon springer iväg och blir flack. I detta tempo ska jag sedan få en eftergift genom att rida fram henne mot en stilla hand. Hon lossnade riktigt fint på slutet och nedsutten trav gjorde dessutom att mina magmuskler fick jobba rejält. Sista passet avslutades dessutom med just pass, alltid lika roligt!

 

Bjuder på två bilder, fotade av Malin och redigerade av Erica:

 

 

Nu kommer jag att sova gott och imorgon blir det lite mer häst på dagen innan Melodifestivalsmys på kvällen. Ni ska väl titta?

1 reaktion på ”Lyckad kursdag!”

  1. Tack för dina tips!! Jag äter hyfsat mkt ägg, men jag har förätit mig lite på det!! Smoothies kan jag dö utan, det är liksom min drog haha!! :D Kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen