Nobelmiddag anno 1913

Ibland är det dags att bryta vardagen och göra något trevligt med kollegorna och med en kollega som är före detta kock så blev det en matlagningskväll där vi delades in i olika grupper som ansvarade för de olika rätterna. Menyn var ihopplockad från en kokbok med olika nobelmiddagsrätter. Kul, gott och dessutom lärorikt! Jag har aldrig lagat pannacotta innan (borträknat ett misslyckat försök på kokosmjölk), och denna variant med vanilj och hallon var grymt god!

Förrätten bestod av skummad champinjonsoppa med rom och crème fraîche:

20120613-221850.jpg

Till huvudrätt blev det bräserat kycklingbröst med kycklingklubba, rödvinssås och glaserade primörer:

20120613-222031.jpg

Efterrätt var som nämnt ovan, vaniljpannacotta med hallon och myntablad som garnityr:

20120613-222136.jpg

Till maten serverades ett gott rödvin. Jag brukar kalla mig nykterist men om jag någon gång dricker så är det vid tillfällen som dessa… Med god mat och i måttliga mängder.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen