Paleosemla

Jag gillar semlor men min mage gillar inte gluten och hjärnan är inte förtjust i en överdos av socker. Inför fettisdagen tyckte jag därför att det var läge att pröva sig fram till ett bra semmelbullerecept. Jag använde mig i receptet av sötningsmedel men går lika bra att söta med exempelvis honung!

Här kommer receptet:

Ingredienser
5 ägg små ägg
4 msk stevia strö/honung
1.25 dl kokosmjölk
25 gr smält kokosfett
2 msk kokosmjöl
2.25 dl mandelmjöl
2.5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
2 tsk kardemumma

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sukrin fluffigt. Tillsätt övriga ingredienser och låt svälla i 10 minuter. Forma sedan till 10 bollar och grädda i ugnen i drygt 20 minuter så att de får lite färg!

Mandelmassa gör man lätt genom att blanda madelmjöl, sukrin/honung och lite kokosmjölk.

Jag åt dessa med vanlig grädde men även uppvispade feta delen av kokosmjölken fungerar om du vill äta mer paleolitiskt!

Semla paleostyle
Märkt på:        

En reaktion på “Semla paleostyle

  • februari 16, 2013 kl. 19:35
    Permalänk

    Synd om mig, för jag missade helt den dagen. Jag får helt enkelt, ta igen det i veckan! (:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.