Semla paleostyle

 

Paleosemla

Jag gillar semlor men min mage gillar inte gluten och hjärnan är inte förtjust i en överdos av socker. Inför fettisdagen tyckte jag därför att det var läge att pröva sig fram till ett bra semmelbullerecept. Jag använde mig i receptet av sötningsmedel men går lika bra att söta med exempelvis honung!

Här kommer receptet:

Ingredienser
5 ägg små ägg
4 msk stevia strö/honung
1.25 dl kokosmjölk
25 gr smält kokosfett
2 msk kokosmjöl
2.25 dl mandelmjöl
2.5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
2 tsk kardemumma

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sukrin fluffigt. Tillsätt övriga ingredienser och låt svälla i 10 minuter. Forma sedan till 10 bollar och grädda i ugnen i drygt 20 minuter så att de får lite färg!

Mandelmassa gör man lätt genom att blanda madelmjöl, sukrin/honung och lite kokosmjölk.

Jag åt dessa med vanlig grädde men även uppvispade feta delen av kokosmjölken fungerar om du vill äta mer paleolitiskt!

Ett svar på ”Semla paleostyle”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.