Socker och glutenfri pepparkakscheesecake

Igår testade jag att göra en mjuk bananpepparkaka efter recept som jag hittat här.

Tyvärr blev mitt resultat inte så vackert även om smaken var fantastisk och eftersom vi hade gäster som skulle smaka började jag googla på topping och liknande, men kom till slut fram till att jag ville göra en cheesecake! Hittade lite olika frostingrecept och mixade dessa till en egen variant så till slut blev resultatet detta:

20121217-065953.jpg

Fortfarande inte så vackra, men smaken var fantastisk! Tips: Använd dubbla formar!

Pepparkakscheesecakesmuffins (Frozen)

Botten

Fyllning

  • 200 gram färskost ( Philadelphiaost)
  • 3 st äggulor
  • 1 dl stevia strö
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 clementin (eller apelsin)

Gör så här

  • Smält smöret och mosa ihop med pepparkakssmulor och stevia strö
  • Platta ut i muffinsformar
  • Vispa äggulor socker och färskost i en bunke
  • Vispa grädden hårt i en annan bunke
  • Vänd sedan ner grädden i äggblandningen
  • Pressa ner clementinsaft och smaka av!
  • Fördela i muffinsformarmarna och låt stå i frysen minst 4 timma innan servering

Ta fram cheesecakemuffinsarna ca 15- 20 minuter innan det är dags att äta, garnera gärna med en clementinklyfta! Jag fick en del smet över som fick fylla upp fyra formar med enbart smet. Går att lösa genom att minska mängden fyllning eller göra tunnare lager botten.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *