Tävlingshelg!

Helgen har ägnats åt tävlande i Norrköping på Dyggurs KM. Jag gillar att tävla hos Dyggur som alltid har välorganiserade tävlingar och dessutom ger mig möjligheten att rida passlöp med startboxar!

Hamingja som skötte sig fint i våras när vi tävlade på Ensta fick ett återfall till hur hon var sist på Norrköpingsbanan. Med andra ord helt hopplös. Hon var ofokuserad och sprang gnäggade sig igenom både femgången och delar av stilpassen. Jag jobbade med drivning som botemedel men det är svårt när hästen inte alls tänker fram. Helst vill man bara ta några rejäla rusher men det är svårt när man är mitt i ett program! Vi slutade på 4,30 i femgången och i stilpass på 2 nånting. Där gjorde hon allt, men i slow motion.

20130901-135156.jpg
Fin på uppvärmningen – där var koncentrationen på plats!

Assa skötte sig efter förväntan!

I stilpass struntar jag fortfarande i galoppen och med tider på 8,8 och passpoäng på mellan 6 och 7 i båda löpen, samt neddragningar för 5,0 räckte det till en andraplats på 5,63

I passlöp, där jag och Åsa på Lykill fick rida två heat så kom vi iväg efter Åsa i båda försöken. Assa la sig nämligen till med ovanan att rolla i starten så korrigeringar gjorde att vi tappade fart. Sen var det dock fullt ös och två godkända tider på runt 26,62 respektive 27,22.

Var lite tveksam till att åka tillbaka till tävlingsplatsen på söndagen bara för att rida två heat i speedpass. Nu är jag glad att jag gjorde det! Assa satte fullt ös mot motvinden och sprang första heatet på 8,71! Klar ledning och då ingen slog tiden i försök nr 2 satsade jag lite extra men det blev tyvärr galopp av det hela då. Första tiden räckte hur som helst till seger och blev ett fint sätt att avsluta säsongen på!

20130901-135906.jpg
prisutdelning i Stilpass
20130901-140009.jpg
Blågul rosett i speedpass!

1 reaktion på ”Tävlingshelg!”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen