Inlägget gjort

Tävlingssäsongen har börjat!

På väg hem från helgens SM-kval i Norrköping.

Hamingja som var med som sällskap och träna ägnade hela gårdagen åt att prata med allt och alla. Hon var visserligen söt men prestera på banan gick icke. Hemma går hon fram fint men på banan var det kört. Handbromsen i och resultat därefter…

Assa ska i år gå passgrenar och stilpassen är nog svårast! Jag har tränat så mycket speed att läggning från galopp inte riktigt sitter. Tider runt 10 sek, god passkvalitet men en missad läggning resulterade i en sjätteplacering på runt 4,80.

Speedpassen avgjordes i går eftermiddag och i hårt motstånd knep vi femteplatsen på 9:03!

Idag kändes det lite segt att åka hela vägen till Norrköping enbart för att starta två heat i passlöp. Det var dock enda grenen jag inte kvalat i och startboxträningen behövs. Assa gick snällt in i boxen och efter att ha ryckt till lite när boxen öppnades var hon snabbt iväg. Hon brydde sig inte om att medtävlaren galopperade utan öste hela vägen i mål! 23:75 på 250 meter säkrade både seger och en SM-biljett! (Kvaltid 25 sekunder).

Även försök två var säkert men långsammare. Lite försiktigare start och trötta ben, men känns otroligt kul att hon är så säker i sin pass!

20130421-135818.jpg

Nu blir det några dagars välförtjänt vila för tjejerna innan vi laddar om för nästa tävling!

4 reaktioner på ”Tävlingssäsongen har börjat!

  1. Spännande! (:

  2. Alltid kul att tävla, synd bara att jag och Svalur får vänta ett tag med det på grund av sårskada.

  3. Usch vad tråkigt med sår! Men det kommer fler chanser för er!

  4. […] som skötte sig fint i våras när vi tävlade på Ensta fick ett återfall till hur hon var sist på Norrköpingsbanan. Med andra ord helt hopplös. Hon var ofokuserad och sprang gnäggade sig igenom både femgången […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *