Vad innebär julen för er?

Jag tillhör dom där som älskar julen! Ljusen, maten, myset, musiken, julklapparna och allt annat som hör till!

Min inställning till just julklappar är dock tudelad: För mig handlar det mycket om glädjen i att ge (och få presenter) med en tanke bakom, vilket symboliserar den omtanke som julen faktiskt innebär.

Därför blir jag lite avskräckt av den rätt materialistiska köphets som det också för med sig. Såg en fråga på Facebook: ”vad önskar du dig allra helst i julklapp?”. Vet ni vad som hade fått mest röster? En iPhone 4s. Visst är det en kul och användbar pryl men när det också fanns alternativ som ”fred på jorden” och ”en vit jul” så fick jag ett lite annat perspektiv. Visst är de sistnämnda önskningarna svåra att ge bort men det avspeglar ändå min tanke där jag hellre ser att det är personliga gåvor med hjärta bakom, än en önskelista som liknar en inköpslista…!

 

På samma sätt har jag väldigt svårt för PUB:s julskyltning i år, som jag tycker avspeglar det materialistiska sidan av julen lite för väl, för inte behöver vi alla dessa saker:

20111215-172956.jpg

 

Men kan som motvikt bjuda på en annorlunda placering av julgran, ett försök att sprida julglädje även där de bygger citybanan:

20111215-173327.jpg

1 reaktion på ”Vad innebär julen för er?”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen