Vuxenpoäng?

Jag tror att jag just samlade på mig ett antal nya vuxenpoäng. Jag har nämligen ägnat den senaste timmen åt att välja fonder till premiepensionen. Något som väldigt få gör men som verkligen kan löna sig i längden. Nu när man är ung så har man dessutom råd att satsa lite mer på aktiefonder med högre risk. Med aktier är det ju så att högre risk även innebär större chans till högre avkastning, och på 40 år så kan skillnader i avkastning på ett par procent ha en stor betydelse tack vare ”ränta på ränta”-effekten.

 

Valde att satsa en del på lite tryggare räntefonder och fördelade resten på Asien, Östeuropa och Norden. Då passade jag även på att välja några etiska fonder. Jag är inte så aktiv i välgörenhet eller miljökämpande som jag kanske borde vara, men detta är ett enkelt sätt att ändå göra ett ställningstagande, även om jag misstänker att mina få investerade kronor inte har så stor betydelse egentligen.

 

Nåväl, nu när valet är gjort kan jag förtränga det ett tag till. Pensionen känns trots allt långt, långt borta.

 

Istället ska jag fortsätta med mina vuxenpoäng genom att byta till sommardäck på bilen. Ni vet väl att det egentligen var IGÅR sista dagen för byte var?

 

3 reaktioner på ”Vuxenpoäng?”

  1. Malin det är vuxenpoäng när man har framförhållning och inte byter samma dag som det blivit otillåtet att köra på vinterdäcken så du kanske klarar dig på den ;)

  2. Haha, sant… (puh…) Dessutom så fick jag inte bort däcken ens med pappas tryckluftsborr så det blir att uppsöka däckverkstad ändå…

  3. Jag tycker det är duktigt av dig att ens försöka, jag hade inte vetat var jag skulle börja!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen