2014 – ett hästår!

Inspirerad av bland annat Sara, (vars blogg för övrigt är en av de mer läsvärda inom kategorin livsstil och hälsa) kände jag att det med 10 dagar kvar av 2014 var dags att göra en summering av vad som egentligen hänt under året! Jag gick in i 2014 med inställningen; ”det kan bara bli bättre” efter att under  2013 fått problem med både sköldkörtel och immunförsvar.

 • Precis som året innan (och som i år!) firade jag nyår i Alperna. Väl hemma kom skolstart, inte bara för eleverna men även för mig; jag började en kurs i idrottspsykologi på GIH!
 • Februari rivstartade med Nike Blast! Efter förra årets sjukdomar gick jag in med betydligt lägre grundstyrka men hade ändå en grym träningshelg. Februariträning fortsatte med en skidresa till Tänndalen där vi varvade längd och utför. Dessutom gjorde jag och Malin en utflykt till södra Östergötland för en galet inspirerande tölt-in-harmony-kurs!
 • Inga sportlovsplaner ledde till en sista-minuten-bokning med UCPA till Argentiére och ännu en vecka i off-pisten! Hemma igen så var våren mer på plats och hästeriet tog fart. Herkules kom hem, jag höll massor av ridlektioner och red själv lite lektioner.
 • April kom snabbt och ridningen såg ut som förut. Hästarna fick vila över påsken då vi åkte på en miniweekend till Tänndalen. Längdskidor och snowboarding samt massa god mat! Avslutade April med att döma i Gyda, efter den då helt nya domarhandledningen. Kul men lite läskigt!
 • I maj var det min tur att ha årets tävlingspremiär. Både på häst och på MTB (Lidingö MTB). Assa lyckades helt oväntat kvala till A-klass i femgång, vilket gjorde att jag även red lite fler femgångsklasser under våren än planerat. Jag och Hammi tävlade våra sista tävlingar för den 1:a Juni flyttade hon till sin nya ägare och i backspegeln var beslutet att sälja helt rätt, de matchar varandra perfekt! Försäljningen gjorde dessutom att jag kunde köpa Bylting av mamma, något jag inte ångrat en sekund!
 • Juni inleddes med nationell tävling i Timrå och sedan varvades tävlingar med skolavslutningsförberedelser. Månaden avrundades med SM på vackra Wången!
 • I Juli fick hästarna vila och jag passade på att semestra så mycket jag kunde, både en resa till Island, en vecka i Tänndalen och några veckor på västkusten avklarades. MTB, vandring, fjällöpning och vindsurfing varvades med läsning och pyssel.
 • Skolstarten i Augusti innebar en förändring för mig; från och med då har jag arbetat 80% på skolan, för att kunna ägna mer tid åt hästarna och det egna företaget. Ett beslut som känns helt rätt!
 • September var som brukligt stora tävlingsmånad nr. 2 och både seriösa SM-kvalstävlingar och skojiga lagtävlingar avklarades!
 • I slutet av september kom Lillan hem och även Heðinn kom hem från hingstbetet! Så oktober blev en månad som fylldes av ridning och ridlektioner och jag av massor av inspiration efter att själv ridit kurs för Atli.
 • November bjöd som många vet på 4 timmar sol i Stockholm och som många andra däckades jag av en förkylning. Däremellan så hann jag dock hålla en kurs i idrottspsykologi och dessutom besökte vi Häringe för afternoon-tea. Avslutade månaden med ett snabbt Islandsbesök för att hälsa på våra hästar i träning!

Nu är det December och jag kan titta tillbaka på 2014 som året när jag sakta återfick min fysiska hälsa och har kunnat lägga mer fokus på hästarna och ridningen! De senaste veckorna har jag njutit av att Bylting har blivit fantastiskt mycket starkare efter en vila och att Lillan hela tiden blir en allt tryggare och bättre ridhäst.

Bylting i Galopp - 2014-12-20
Bylting i Galopp – 2014-12-20
Bylting i Tölt - 2014-12-20
Bylting i Tölt – 2014-12-20

 

Nu ska vi snart på julbord med familjen så nu får jag ge mig för denna gång!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen