Bylting utvecklas och utvecklas

Åh vad jag är kär i min lilla häst just nu. Hon har ju varit väldigt duktig på att leva upp till sitt namn (Bylting betyder revolution) men vi har hittat en bättre och bättre kontakt hela tiden och hon blir även starkare och starkare för varje vecka.

Senaste månaderna har mycket fokus varit på att bygga en stabil kontakt i övergångar mellan skritt och halt men även från skritt till tölt via en långsam grundtölt. Jag har varvat uteritter, ridbana, tömkörning och klättring.

23 april blev det oväntat en tävling då Lillan hade ett sår på ryggen och jag valde att starta Bylting istället. Eftersom min tanke är att hon så småningom ska bli T2-stjärna så valde jag att testa T4 och det gick så bra! Hon var cool, lyssnade på mig och gjorde en stabil visning med 5,43 i slutpoäng. Ok takt och tempon, stabil form men saknade viss bärighet. Lösa tygelmomentet höll hon takten hela vägen men blev lång och flack. Fick kommentarer från domare som ”fin visning” och ”fin häst” vilket alltid värmer lite extra. Vi har ännu inte fokuserat på samling vilket gör att hon är precis där hon ska vara.

 

Arbetstempo tölt på Norrköping nationell.
Arbetstempo tölt på Norrköping nationell.

Nu i veckan har jag testat att lägga in mer travträning även uppsuttet och styrkan vi byggt i tölt har verkligen lönat sig. Hon är fortfarande ojämnt stark och har betydligt svårare för trav i höger varv men med hjälp och tydlighet så travar hon nu på volt i båda varv och jag kunde till och med lägga in en ått-volt. Så roligt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen