Fjälltur!

Igår åkte brorsan hem och jag tänkte att jag skulle variera mig lite… Istället för skidbacken så tog jag skidbussen bort till Fjällnäs. Hade fått tips om att det var en fin slinga där som man kunde ta innan man begav sig tillbaka mot Tänndalen via transitspåret!

Efter en brant stigning på 1 km och omvallning (bakhalt verkar vara min grej) så kom jag upp på en härlig slinga som var lagom kuperad och i otroligt vacker miljö! Det var ett lätt snöfall och bitvis lite blåsigt men jag kan bara föreställa mig hur fint det är en solig, vindstilla dag!

20120409-191916.jpg

20120409-191936.jpg

 

Efter 8 km på fjällen bar det av ner mot Hamra i några branta utförslöpor (släng dig i väggen, halvvasan!). Längs med ån var spåren sämre och det var några gånger man helt enkelt fick plocka av sig skidorna och gå:

 

20120409-191949.jpg

Efter Svansjön leder spåret återigen upp på fjället en bit och därifrån och hem var det bara att staka på i lätt utförslut, härligt!

Totalt körde jag 20 km på c:a 2,5 h. Men då var det vissa kilometrar som gick väldigt långsamt…

 

 

 

3 reaktioner på ”Fjälltur!”

  1. Den turen står min att göra lista plus Bruksvallarna upp till våffelstugan och hem över fjället med solen i ansiktet och vinden i ryggen … Kaffe i en termos :)

  2. Tack snälla du!!! Alltså det är det som är så sjukt, folks syn på kroppar och ideal. Det är fruktansvärt upprörande!!! <3 kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen