Hälsningar från Småland!

20111105-070113.jpg

Ovan ser ni Hooks Herrgård där vi har tillbringat natten! Hotellet omges av en stor sjö och är inredd i gammaldags stil med en stor salong och romantiska rum. Lite kontrast mot tidigare natt!

Vi började vår resa med att bege oss längre ner i glasriket. Första natten sov vi på Kosta Boda Arts Hotel som kändes väldigt exklusivt. Designerinredning och mycket konst. I Kosta testade vi glasblåsning, gick på hotellets träningspass i form av yopilates, cirkelträning och vattengympa. Vi relaxade i hotellets Spa och shoppade även i de stora outlets som låg vägg i vägg med hotellet. Inte att förglömma avnjöt vi även god mat. Tvårätters middag (fisk samt hjort) och frukostbuffé!

Igår ingick det en trerätters här och vilken service! Jag nämnde att jag åt lågkolhydratskost och fick utan att jag behövde förklara mer lite specialanpassade rätter! (älgwallenbergaren i huvudrätten byttes mot grytbitar. Till efterrätt fick jag ett block mörk choklad med nötter i, istället för crème brûlen som egentligen stod på menyn.) Idag ska vi vandra drygt 2 mil och köpa lunch av hotellet. De har kollat flera gånger om vad som passar och inte!

Nu är ju jag inte så strikt i min kosthållning utan brukar mest peta undan det magen inte klarar och själv ta med ägg/nötter, men det känns verkligen som en glad överraskning när de verkligen anstränger sig för sina gäster!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen