Livet i fjällen

Oj oj oj vad det gått lång tid sedan senaste inlägget! Jag är mest aktiv på instagram och facebook nuförtiden känns det som. Men nu känner jag att det är läge för en liten fjällrapport!

Här i Funäsdalen har det snöat och snöat och snöat. Det ligger runt en meter i naturen nu vilket såklart gör det utmanande för hästarna att ta sig fram både i hagen men även på våra uteritter.

Aska och Bylting går i en lösdrift med tre andra hästar samt tre stycken får och trivs bra. Hagen är riktigt kuperad så de dagar jag inte hinner rida så behöver jag inte ha dåligt samvete då de rör sig mycket! Nu på vintern så består uteritterna av djupsnöpulsande som tar rejält på hästarna. En uteritt i bara skritt gör dem extremt svettiga och flåsiga medan ett lika långt pass på vägarna kring stallet med mycket tölt och trav knappt gör dem anfådda. Här är det alltså tydligt hur klättring är effektivt!

Nu börjar dock några veckor med sportlov så min utmaning är att hinna rida och ha energin kvar till det efter hektiska dagar på jobbet. Jobb som dessa veckor innebär skidskolearbete blandat med eventansvar i en salig mix! Vecka elva åker jag och Aska förhoppningsvis till Wången för att examineras efter utbildningen till Ridlärare. Känns lite trist att inte åka ner till Bärby med resten av mitt gäng men vill gärna skona Aska från den extra långa restiden.

Ser även fram emot en spännande vår med mer hästar, lektioner och lite tävlingar! Bylting ska bland annat få följa med till Romme i maj och i juni är min tanke att avelsvisa båda tjejerna, en plan som förhoppningsvis går i lås!

Har ni planer på att semestra i fjällen så hoppas jag såklart att ni väljer att åka till Funäsfjällen och såklart kommer och hälsar på mig när ni ändå är igång!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen