Nu är hon hemma!

I fredags kväll var det äntligen dags! Bylting skulle få komma hem från Island. Planet som från början var beräknat att landa 13:00, landade i Norrköping vid 16:00. Vi var på plats vid 19:00 eftersom vi visste att det tar tid. Riktigt hur mycket tid hade vi dock ej insett. Vid 19:00 hade hälften av de 70 hästarna veterinärbesiktigats. Vid 21:30 ungefär började veterinären bli klar och då blev det dags för yrkestransportörerna samt de som skulle åka längst att få lasta. En lastbil i taget fick åka in på flygplatsområdet och hämta sina hästar. Tiden gick och vi väntade… Med fem transporter kvar och med en klocka som hade passerat 23:00 blev det tillslut vår tur att få åka in genom grindarna.

Jag backade upp släpet mot stalldörren (Ja, det finns ett stall på flygplatsområdet) och de hjälpte oss snabbt att lasta in hästen. Hon gick in efter en kort tvekan som avhjälptes med lite smackningar och en hand på rumpan. Sedan hämtade vi snabbt ut passet och fick rulla hemåt. Hemma vid 02:00, lastade av smärtfritt och kunde leda henne in i stallet där hon nyfiket tittade sig omkring, gick in i sin box och drack lite vatten samt började tugga på höet. Helt otroligt vad hästarna klarar av utan att tappa sinnet!

Första dagen stod hon inne i stallet för att vänja sig vid lukterna och få en lugn start men nu är hon i hopsläppt med övriga stona och även det har gått fint. Assa adopterade henne snabbt och såg till att skydda henne från övriga damerna när de blev för aggressiva. Allt detta har jag fått berättat för mig i efterhand då jag tyvärr är sjukskriven med feber och halsont. Längtar till att bli frisk nog att kunna åka ut och säga hej till henne på riktigt!

Här kommer i alla fall lite bilder från första dagarna på hemmaplan:

Promenad på ridbanan!
Promenad på ridbanan!
bylting2
Travar i hagen!
bylting3
Mer lek i hagen!

Spanare!
Spanare!

Fotograf är Gunnar Stang!

 

2 reaktioner på ”Nu är hon hemma!”

  1. Ja, roligt nog ser hon finare och finare ut. Att köpa häst som tvååring är kanske smart – då får man låga förväntningar ;)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen