Stel, okoordinerad och svag

Ovanstående var domen när jag var på naprapatbesök idag. Jag sökte ursprungligen hjälp eftersom jag haft känningar på utsidan av knäet efter de senaste löpturerna när vi pressat hårt och igår kom känningarna även under själva löpturen. Alla symtom tydde på löparknä, något som kan åtgärdas med vila, rehab och stretchning, men jag ville utesluta att det inte var något annat. Dessutom vill jag helst gå till botten med varför jag nu fick problem med vänster knä, och tidigare i höstas vänster höft. Bokade därför tid hos access rehab som är experter på just löpskador. 

Att det är löparknä konstaterades snabbt och vid nästa besök ska jag få mer övningar för det. Tills dess: Ingen löpning och inte heller övriga rörelser som gör ont (för mig: gå nerför trappor). Efter det gick vi in på övriga kroppen:

Jag har skrivit tidigare om min skevhet. Den har återkommit, i full styrka. Jag tror jag blev knäckt i varenda ryggkota, från nacke till ryggslut och med resultatet en rakare rygg. För att denna nu inte ska återfalla i gamla mönster så har jag sittförbud fram till återbesöket på måndag. Detta inlägg skriver jag alltså ståendes. Jag saknar även helt rörlighet i skuldrorna. De har varit stela och jag kan verkligen inte röra dem. Därav rubrikens okoordinerad och svag. Min hjärnas signaler till musklerna runt skuldrorna fungerar helt enkelt inte så bra. Läxa är alltså även att göra en styrkeövning som strävar mot att aktivera dessa muskler. Supersvårt när man ger kroppen kommandon som den inte lyssnar på!

Löpskor Adidas supernova
Löpskorna får vila ett tag nu!

 

Så, kort och gott, ingen löpning men bra om jag håller igång i helgen! Har därför ägnat kvällen åt shopping samt pyssel och experiment i köket. Har bland annat testat att laga Paleovänligt i form av  banansorbet och chokladmuffins. Gjorde lite egna modifieringar men tror ursprungsrecepten är minst lika bra så tipsar om dem sålänge!

2 reaktioner på ”Stel, okoordinerad och svag”

  1. Pingback: Rehab Löparknä! | Malin Stang

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen